04 december 2017

Nästa steg i livet.

Det är dags att ta det nu faktiskt. Ta ett beslut. Bara chansa och bestämma sig. Jag har velat i 17 år pga bristande betyg och beslutsångest och det är därför jag har fastnat i hemtjänst åt kommunen.


Inget fel på hemtjänst, men det har jag aldrig sett som min framtid. Därför har jag aldrig valt att läsa in till uska trots att jag skulle kunnat göra det på arbetstid i princip. Min löneökning skulle bara vara drygt 1000 kr/månad  dessutom, så inte ens som "hobbyplugg" tyckte jag det var värt det. Att jobba åt kommun/landsting är heller inget jag vill göra, det går aldrig att utvecklas och lönen är dålig - den verkar aldrig bli bättre heller. Hemska arbetsvillkor, varannan helg och kvällar om vartannat, semester vet man inte ens om man får då det råder extrem brist på vikarier jämt. Nä, det går inte längre!

Funderade på logistik ett tag eftersom det alltid ligger ute såna jobb. Känns som ett bra yrke om man vill komma in i större företag där kanske chansen att få en bra lön är relativt god. Fick dock för mig att utbildningen var långbortistan så glömde som bort det där totalt.


Tills i lördags. Träffade Ullis på konståkningen och hon berättade att hon sökt logistik i Luleå. Jag dog lite inombords där tror jag av grämelse och avund - hur kunde jag missat det, varför stannar jag alltid på planering, varför tar jag mig aldrig till genomförande?

"Sök nu!" sa hon. Så idag på förmiddagen sökte jag men visste som redan innan att det skulle vara kört. Skrattade tragikomiskt när jag mailade in mina skoltrötta betyg. Efter lite mailande fram och tillbaka fick jag detta;


Herregud! I min värld var det verkligen totalt oväntat, har aldrig haft höga tankar om mig själv. Så himla glad, men så himla nervös - redan 27:e december är det kursstart?! Hur ska allt praktiskt kunna fixas? 

Jaja, det löser sig - Team Högdahl har ju vanan att fixa allt trots noll hjälp utifrån. Det ordnar sig! 💪