04 oktober 2017

Lillis.

Lill-stackarn åkte ju in akut i måndagsnatt. De var framme 23.30 och bara en före i kön, ändå  fick de sitta i väntrum till 02. Lagom kul med ett barn med nästan 41 i feber.

Som vanligt fick de träffa en viss läkare som "alltid" är där och retar oss. Baby säger tydligt vad felet är MEN som vanligt så hakar hen upp sig på förstoppning - hen tror ALLTID att ALLT är förstoppning?! Sen trodde hen magsjuka, sen kollades näsa/öron/hals. Hela tiden berättar Baby om och om igen vad som hon lider av och vad som behöver göras, när allt var avklarat så får han slutligen passera in på avdelningen.

Det är JÄMT såhär, vi är så less! Jag fattar att de kan vara stressigt men om de ägnade tre minuter till att läsa journalen (som de SKA göra!) så hade massa tid sparats - ingen undersökning hade behövts, de hade kunnat vinka förbi oss direkt och sparat jättemycket tid!

Det blev som vi förstod, inläggning med dropp och antibiotika. Tidigast torsdag kommer de hem beroende på hur hon mår. Hittills ingen förbättring, snarare försämring, hon ligger väl mellan 40-41 grader trots dubbelsupp och dropp, sover bara och äter/dricker inget. När Lillis får detta fel så går febern omöjligt att få ner tyvärr så för att klara livhanken så måste hon läggas in. CRP 50 igår och 63 idag trots all antibiotika. 

De gjorde iaf ultraljud och såg att den opererade sidan var öppen 8mm igen. Tyvärr visade det sig även att den friska, icke-opade sidan, också öppnat sig 15 mm (!). Nu vet vi inget mer, men förmodligen måste vi ner till Uppsala igen och kanske operera båda sidorna igen.

Hoppas de kommer hem snart! Dessutom har de bilen så vi andra tar oss ingenstans 😬

Men, sjukvården i Sverige måste det satsas mer på. Det är INTE personalens fel, men alla dessa besparingar på allt som ställer till allt. Ska skriva mer om det sen, men det är bedrövligt hur illa allt fungerar 😡


Inga kommentarer: