03 oktober 2017

Kökspusslet.

Vatten, spis och ugn har äntligen anlänt! Micro och fläkt saknas fortfarande, före fläkt måste det kaklas och micron fick vi returnera då den var skev.


Vi valde en enorm vask, typ 74 cm eller nåt. Detta för att vi var så trötta på att diska plåtar "bit-för-bit" som vi gjort förr. Nu kan plåtar blötläggas, hallelujah, det är SÅ värt! Älskar den. Blandaren har duschmunstycke förstås så det kan som inte bli bättre eller mer praktiskt.

Sen har vi fått hällen också. Jag som är van vid oldschool-spisar har inte riktigt fått schwung på det hela - måste iaf köpa nya pannor. 

Vi har då släppt rektangulärt kakel, det är för "storköksvarning" på det. Vi kommer istället köra vit mosaik som ger ett mysigare intryck och formmässigt passar bättre ihop med golvet.

 

Här är ugn och just ja, kyl och frys har också kommit på plats. Har tapetserat klart alla ytor, men lite listning behövs. Det ska byggas igen ovan skåpen, men elarn måste fixa spottarna först. Micron på köksbänken är tillfällig tills den nya anländer.

Snart är det klart! Det roliga var hur stressnivån plötsligt sjönk när köket kom på plats. Från att ha haft konstanta ögonryckningar i fem veckor så vaknade jag bara en dag då de plötsligt var borta - Vilken lättnad 🙌

Inga kommentarer: