03 oktober 2017

Att ta ut segern i förskott.

Så var det dags igen!


Lillis var kass i magen i fredags, sprang säkert 15 ggr på toa och har vart fortsatt halvdålig i magen sen dess. I princip inte ätit/druckit på en vecka, har råkat kissa i trosan två ggr vilket aldrig hänt innan. Eftersom hon är förkyld så har vi trott att förkylningen satt sig på magen vilket den kan göra, men inatt kom den - den fruktade febern.

Hon opererade ju sin urinreflux i april och vi trodde verkligen att operationen funkat. Pga sommarledig sjukvård och höstsjuk vårdpersonal så har dock inte nån uppföljning gjorts ännu men för två veckor sen fick vi klartecken att sluta med Furadentin - den förebyggande medicinen hon äter.

Endast två veckor utan! Idag har hon sovit hela dagen och hade minst 40 grader och jag började ana oråd. Feber kan ju vara bara vanlig feber, men oftast funkar inte feber så hos oss. Steffe tog med urinprov på lunchen och där hittades bakterier så vi fick starkare Furadentin i väntan på odling och "rätt" penicillin. På eftermiddagen spydde hon dock en gång, sen spydde hon även runt 18.30. När hon spydde tredje gången 22.30 med snart 41 i feber åkte Baby iväg med henne till Sunderbyn för inläggning. Förra gången jag var där med henne hade hon 42 grader och läkaren trodde JAG var hypokondrisk? Hon blev inlagd nästan tre veckor då!


Man kan spy om febern stiger häftigt men i våra barns fall har det enbart visat på att det är fara på färde - nära blodförgiftning och mycket kraftiga infektioner 😱 Jag förmodar att hon behöver vätskedropp iaf, ev intravenös antibiotika. Medicinen hon fick hemma spyddes bara upp och har ju inte den där snabba effekten som behövs.

Vilket elände detta är! Hittills har två av fyra flickor det, Juni har klarat sig och Nikki vet vi inget om än iaf. Stackars Lillis, världens gladaste och ognälligaste unge ❤️

Antar att vi måste till Uppsala igen då.

1 kommentar:

Leena Grönlund sa...

Men vilket elände för Lillis. Bli fort frisk lillgumman. 😦
Stora kramar till hela familjen