18 september 2017

Helgvila finns icket.

Allt medan ungarna river huset, alternativt sover så jobbar vi på. Det går SÅ sakta, men det handlar om ryck på tio minuter man kan göra innan nån ätit upp en skärkniv eller kastat en plåttraktor in i den nyspacklade väggen. Sen ska det hämtas/lämnas på dans/simning etc så där försvinner också massa tid. För att, som alltid, vara tidseffektiv så blonderar jag hår, spacklar och dricker rödvin samtidigt - blir snygg samtidigt som jag jobbar lagomt obrydd.

Elektriker och rörmokare är här om vartannat, mycket saker som ska fixas när allt rivs ut och görs om bättre. När Baby skulle kapa bort skivan med kakel, här ovan, fick vi rymma till pensionärscafe på Ica. Här ska det nog bli rektangulärt vitt kakel samt lite tapet.

Det var ett rent h-vete på Ica förövrigt. Ett av de äldre barnen rev ner en märkesvas som splittrades i tusen bitar, nummer tre skrek av ilska så fönstren krossades och den minsta var extremt missnöjd. 1/4 var normal så vi härdade ut i 45 minuter tills vi åkte hem igen. Enda behållningen var att GB-glassen var på halva priset och med tanke på vasen så gick de alltså back på vår blixtvisit.

Gör man det ena, gör man allt - det har jag alltid sagt. Påbörjade därför målning på både element och fönster, nya, bredare lister ska också på.

Imorse när Lillikita tog en spontan tupplur så kastade jag ner Lillis i soffan med plattan medan jag själv slet fram tapetbordet. Väggen är så förbannat skev så jag kunde omöjligt runda hörnet utan stora bubblor så jag fick improvisera och kapa tapeten i hörnet och flytta efter, får sätta en kvartstav för att dölja delningen sen. Ska man få nå gjort är det bara att släppa prestigen och köra på. Stress-svetten (ni som kan Skäringer fattar) som lackade över att Lillikita kunde vakna närsomhelst var inte nådig. Kniven slant lite här och var och tog med både listfärg och annat ibland, men JAJA - hann börja åtminstone innan Lillis skrek på lunch och DHL levererade både häll och micro - allt medan Lillikita fortfarande sov 😂

Typ 10 dagar utan möjlighet att laga mat - det tär! Huset är KAOS.

Inga kommentarer: