24 september 2017

En halvdan sneakpeak.

Köket kom och står halvfärdigt nu. Vitvaror saknas ännu samt lite mer besök av elektriker och rörmokare innan det går att använda. Tapetsering är inte klart och fönsterfoder och golvlister saknas. Sen ska det kaklas och installeras fläkt förstås. Bilderna är inte så bra eftersom jag tar mot fönster hela tiden, men jaja, ni ser ju iaf.

Här är väggen borta och en L-formad bänkskiva kom till för att skärma av lite. Diskmaskinen är integrerad, 73 cm's vask (med "duschblandare" och avfallskvarn) rakt fram, häll och fläkt blir till vänster.

Hela köksdelen är inflyttad mot väggen och alla överskåp på höger sida är borttagna. Mittemot kyl/frys är köksön och därunder är skafferiet. Ruggigt välplanerat av oss när vi ska packa upp våra 7-8 kassar 👍 Av någon anledning känns det enormt stort nu jämfört med förr!

Plötsligt ser vi ända till vardagsrummet! Kyl & frys samt micro och ugn ska in i tomrummen. Köksön närmast är vårt häng, den är typ ca 120*140 eller nåt och rymmer lätt fyra sittande + två stående - perfekt för snabbfrukost och matlagning som alla alltid vill vara delaktiga i. 

Vi har ju utsikt som kungar också då vi ser rakt ut genom köksfönstren åt alla håll. Ungarna fick genast detta som ny favoritplats, här kan man både pyssla, äta, spela, baka och få läxhjälp medan morsan lagar mat 👌Måste bara hitta fyra snygga OCH sköna barstolar - det var svårare än vi trodde.


Nästan samma vinkel iaf. Det är som sagt mycket kvar, men själva köksstommen är iaf på plats. Här ska spis och fläkt vara.

Konstiga färger här, ville bara visa lite från hörnet. Här valde vi att ha lite extra bänkyta för att just denna vägg inte ska kännas så kompakt. Här ska brödrosten stå samt att jag funderar på någon form av "väggpinnar" som man kan dumpa typ två plåtar på när de direkt kommer ut från ugnen.


Här stämmer färgerna bäst. Vi har överhäng på två kanter så att man ska kunna sitta helt normalt. Har inte tapetserat mer här eftersom det är ett 40 år gammalt elskåp här som ska bytas ut. 

Ja, mycket är kvar innan man kan se det färdiga resultatet men vi är nöjda! Köket blev precis som vi ville att det skulle se ut, de gjorde ett toppenjobb 🙌👌 

Vi hade funderat kring planlösningen i detta märkliga rum i flera år och såhär i efterhand kan vi inte löst det bättre tycker vi. Vi har utnyttjat varje yta till det bättre och fick i slutändan ett större kök och ändå mer utrymme kvar än vi hade innan. Vi har ju bott i X antal hus innan så vi visste ganska säkert vad vi behövde och hur ett funktionellt kök bör vara.

Vi älskar mat och bak allihop och det är alltid barn i köket, ofta 6-7 st kids när de dessutom har kompisar hemma - äntligen ryms vi.

Hallelujah! (Dock är det redan lite "tillbyggnad" vi har på lut som vi kom på när detta blev halvklart)