12 september 2017

Den stora köksrenoveringen 2017.

Vårt kök är så fruktansvärt fult att nu är det verkligen dags att ta tag i eländet! Inte bara estetiskt fult, utan i princip allt är trasigt i detta 37 år gamla schabrak. Tex diskmaskinen fyller vi manuellt på med vatten (och har gjort i två år), kyl/frys är konstant ihopfrostade och smäller mystiskt då och då, ugnen är svart och lampbyte funkar inte, luckorna hänger löst i gångjärnen etc. Väggar och lister är så nötta att det ser konstant jätteskitigt ut och skafferiet går man vilse i 🤢 Vitt laminat är ju dessutom döden för mitt retrohjärta så nu ska det ut!

Här ovan sett från vardagsrummet. Den lilla väggen ni ser till vänster ska bort. Dörren bredvid går till vårt sovrum och den skall flyttas senare.

Här är ingången idag. Den ska byggas om lite, byggas för nästan. Allt på höger sida ska ha kvar sin plats ungefär, vi orkade inte tjorva med vattendragningen mer än nödvändigt.


Här ser man andra sidan. Det är här väggen skall rivas och bli ingång. Sen ska köksgrejerna tryckas in ända mot väggen vid fönsterna, där är det idag helt tomt. 


De stora fönstren sattes in för nåt år sen, tanken är att vi ska ha en stenlagd, mysig, uteplats där utanför. Körsbärsträd och annat myspys skall byggas in i själva uteplatsen, det är så fult nu att vi inte vistats där fram på fem år.


Sett från fönstersidan. Matplatsen ska helt bort.

Härinne har det varit en tvättstuga förr, men den blev flyttad och kvar blev detta tomrum. Köket är alltså L-format och lite svårt att planera på ett bra sätt.


Vi får se om planeringen funkar lika bra live som den gjorde på ritningen - vi hoppas det 😬 Sämre kan det omöjligt bli!

Inga kommentarer: