03 maj 2015

Retromarknad i Skellefte 2015.

Igår var det den årliga retromarknaden i Skellefte. Vi tog oss iväg lätt försenade så kön var lång när vi kom men vi hade ändå tur att komma in i lokalen med första lasset, sen var det en in, en ut som gällde.
Det är ett paradis för retrofolk att vistas på, färgglatt, design, textil, möbler, kläder, pryttlar i plåt och plast och framförallt trevliga försäljare. De flesta är insta/forum-vänner, det är nästan en egen subkultur detta intresse.

Nackdel: ofantligt mycket folk och att hela familjen var med (dvs, av hänsyn till familjen så blev det bara en "snabbrunda")

Fördel: hela familjen var med så vi kunde göra en heldag i grannstan.

Men som sagt, det blir så packat med folk att man inte kommer fram till borden så man missar ju jättemycket,speciellt lådorna under alla bord. Dessutom är det så mycket fint så man får beslutsångest, men när lokalen är packad så är det snabba beslut som gäller för sakerna kanske är borta när du går nästa varv.
Så, jag orkade inte leta så många fynd, men några få saker köpte jag, mest nöjd med sänglampan eftersom jag varit ute efter en sån.  
Sen var det tivoli i stan och Baby hade mutat tjejerna med karusell om de höll sig på mattan under retroeventet. Efter en bergochdalbanetur sviktade dock humöret och vi fick skyndsamt ta närmsta vägen till Max.
Efter maten drog vi till Klutmark för att spana in hur stugan mådde efter vintern. Jag längtar verkligen efter rödvinsmys på altanen med bästisarna i sommar!
Sen drog vi på Solbacken (köpcentra) innan hemfärd och lagom till middag var vi tillbaka på Forellgatan. Juni sprang direkt ut till kvartersbarnen, Kitty sov vidare i bilen och vi andra firade att vi klarat hela dagen utan större trassel.