24 september 2014

Stugsista och sjukförsta.

I lördags var vi och gjorde stugsista i Kluten. Vi skulle bland annat elda och kapa upp tre gigantiska tallar som vi rivit förutom standardsaker som att stänga av vatten/el/badtunna etc.

Jag hoppade in och eldade med Erika, ganska fort insåg vi, kända för vårt goda tålamod, att det hände för lite. "Det här går ju för sakta!" ropade vi och Erika styrde upp en brasa till några meter därifrån. Alternativet att göra en enda stor brasa fanns icket då vi saknade säkerhetsprylar om det skulle gå åt skogen.

Resultatet blev två perfekt stora brasor men det negativa blev att när man stod där mittemellan och kastade på virke så dog man av värmeslag. Erika eldade upp lite av luggen och mitt ansikte kändes ganska svidigt när jag kom hem.

Klara blev vi iaf, förutom en tall vi spar till senare. Ea och Kapen åkte hem till Umeå och drack proteindrinkar, tränade på gym, åt tapas och körde vinprovning. Vi åkte hem till Piteå och beställde pizza, åt ostkrokar, spelade PS3 (Resistance), såg serier och slocknade likt småbarn runt midnatt.

På måndag kände jag mig ganska krasslig, men gick till jobbet ändå. Gick över förväntan på förmiddagen, men eftermiddag blev jobbig. Har dragits med en förkylning länge nu som mest innefattat eldögon och huvudvärk, men nu satte den sig till slut på halsen och det var bara att säga adjö till stämbanden.

Så, röstlös och med svullen blodhals stannade jag hemma tisdag samt idag, ligger i valet och kvalet om imorgon. Alltså, jag vill verkligen och kan väl jobba, men som det känns nu kommer det bli skitjobbigt då jag fortfarande inte är ok i halsen. När jag blivit såhär röstlös så blir jag dessutom dubbelt mer andfådd än vad jag redan var innan, så jag vet inte hur det ska gå. Juni var hemma fyra dagar förra veckan med exakt samma symptom, men det lyckades vi lösa då jag bara jobbade kvällar.

Med andra ord är det de där med smittorisken också, vill ju inte smitta gamlingarna.

Åh,vilka ilandsbeslut! Jag hatar verkligen att gå hemma.

1 kommentar:

Bella sa...

Är du inte kry så stanna hemma, med gott samvete. Ingen tackar dig för att du sliter ut dig om du inte är frisk.