07 april 2014

Retromarknad i Skellefteå 2014.I helgen var det äntligen dags för retromarknadsdebut i grannstan, eller ja, i Skelleftehamn rättare sagt. Jag gillar ju inte att planera saker överhuvudtaget, jag tar alltid dagen som den kommer för man vet ju aldrig vilket humör man är på. Så familjen var rätt ovetande när jag klev upp "redan" 8.15 på lördagmorgon medan jag glatt väckte allihopen och hojtade att "nu blir det utflykt!". Jag hade beräknat att vi skulle åka 9.30 för att vara där i någorlunda god tid innan elva, tänkte att det nog kan bli lång kö.

Kl 9.30 var jag på ett rasande humör då ungarna ännu inte ätit upp sin frukost och Baby hade mage att gå och duscha?! I eter hade tänkt att ställa in allt, men 9.50 var vi äntligen på väg, om än jag var på dåligt humör för att alla var så väldigt oförberedda inför min spontantripp ;-)

Väl där var det en rätt lång men lagom kö, efter fem minuter till var kön så lång att jag inte såg slutet ens. De fick tom stänga insläppet och köra en ut, en in men vi tog oss in direkt som tur va, annars hade jag nog blivit på dåligt humör igen pga att vi blivit så sena. Runt 1800 besökare tror jag det var dessa fyra timmar!

Hur mycket saker som helst, men det var så otroligt mycket folk att det knappt gick att ta sig fram så jag missade nog jättemycket saker som låg under borden. När det blir så tight och så stora mängder av saker som jag gillar så hamnar jag i ett läge då jag inte kan välja ut en endaste sak att köpa, hjärnblödning minst sagt.

Andra varvet köpte jag lite stuvar från Lisa bara för att släppa på hjärnblödningen och det funkade för sen kunde jag köpa lite till (men mycket blev det inte faktiskt) - dock nöjd med inköpen!

Prisläget var helt ok, det var bara nån enstaka som hade lite överpris på sitt bord, men då kan man ju bara låta bli att köpa. Jag träffade otroligt många jag följer & följs av på Instagram (samt har kontakt med via alla retroforum jag hänger i), men under en sånhär stressig tillställning så hade man faktiskt inte så mycket tid till att prata, alla har fullt upp med att fynda ;-)

Även Baby trivdes på tillställningen, han tyckte det var nog så kul att kolla på allt retrofolk och kanske förstod han där nånstans hur många jag delar mitt intresse med & att det bara inte är ett intresse - det är en livsstil!

Det var ett mycket bra arrangemang - hoppas på att det blir återkommande! ...och då vill jag nog stå & sälja själv, hade det inte varit för Mexico så hade jag anmält mig i år.
Eftersom jag hade lovat en utflykt var jag ju dock tvungen att erbjuda även den övriga familjen något, annars vore det hela kanske en aning egoistiskt. Efter marknadsbesöket så drog vi på världens långsammaste Sibylla & åt kall snabbmat, sen blev det Leos Lekland & vi avslutade med att skicka in Baby på Jula...eller ja, det var egentligen jag som skulle dit & köpa sprayfärg till alla projekt jag har på gång, men det var väl ändå något som män gillar tänker jag? ;-)

Alla glada & nöjda! Nu har jag två långa jobbarveckor framför mig så då säger jag: Hej Vardag - det var ett tag sen! 

Inga kommentarer: