26 februari 2014

En skithistoria.

Så länge jag kan minnas så har jag haft magproblem. Har man dock konstant fel på magen så blir det ju ett "naturligt tillstånd" & då bryr man sig ju inte till slut. Efter graviditeten fick jag dessutom magkatarr som är ett jäkla elände, minsta stress eller "felsteg" triggas den & så mår jag skit ett par dagar.

Mina magproblem yttrar sig i att jag konstant mår illa & har ont i magen när jag ätit. Det är förmodligen därför jag aldrig går upp i vikt, jag kan inte äta speciellt mycket förrän jag får ont i magen & mår dåligt. Efter fem lösviktsgodisar så mår jag illa & så stängs påsen tills nästa dag.

Problem två är jag jag senaste åren alltmer ofta blir uppsvälld. Alltså, utan överdrift ser det ut som jag gravid i sjunde månaden. Magen blir dubbelt så stor, det känns som jag har två tunga tegelstenar i magen, jag blir trött, asocial & orkeslös & har jag inte riktigt ont så känns det istället som att hela magen är ett stort, ömt blåmärke. Utan att bli alltför ingående så går jag inte på toa speciellt ofta heller, kanske 1-2 ggr i veckan & det innebär förstås att jag ofta kan dra på mig förstoppning. Runt jul var jag inne på akuten på natten för att jag hade såna smärtor att jag trodde jag skulle dö, de avfärdade det dock som magsjuka så då fick jag bara ligga hemma med ångestsmärtor i 5 dagar.

Mysigt ämne va? Men, hursom, för mig är detta ett naturligt tillstånd. Dock har jag sista månaden mått jävlart SKIT, magen har varit konstant uppsvälld i fyra veckor, jag har konstant ont & är givetvis helt orkeslös. Med en stundade Mexicoresa om fem dagar så blev jag ganska oroad, vill inte gå runt som ett småsurt preggo i bikini med buksmärtor i två veckor direkt. Förmodligen är det själva resan som är triggern, jag blir mentalt stressad & så sätter det sig på magen.

Hursom, jag gick till doktorn (igen!) & ÄNTLIGEN fick jag träffa en bra doktor!
Alltså, kolla jättepaketet med kärringpulver som jag fick ut! Det som ligger på paketet är akut-medel att ha med på resan. Detta var iaf den första doktorn som tog mina problem på allvar & faktiskt har startat en utredning. Jag ska börja käka de här påsarna 4-5 ggr om dagen (vanlig dos är 1-2 påsar) under de närmsta veckorna & så ska vi se hur det har gått. Idag fick jag även åka & lämna blodprov & de stal hela 9 rör till diverse undersökningar, bla laktos & gluten ska de kolla. Sen måste jag in med några trevliga avföringsprover också, men skitsamma bokstavligt talat, bara jag blir normal nångång så gör jag vadsomhelst.

Doktorn sa precis samma som jag googlat mig till själv, det kan vara IBS, endometrios eller bara generellt dåliga tarmar. Crohns trodde han inte att det var men även det skulle kollas för säkerhets skull. Kan utredningen utesluta de allra vanligaste sjukdomarna så KAN det givetvis vara nåt värre, men då kommer de skicka mig vidare till Sunderbyn för utredning.
 
Så jäkla glad jag är! Äntligen blir jag tagen på allvar! Baby bakade förövrigt goda semlor häromdagen, miniversioner, men jag fick som vanligt bara i mig halva. Ett tips till ni som har problem med vikten alltså, skaffa er samma mage som mig så är problemet löst - sen om ni verkligen blir lyckliga är väl tveksamt.  

Så med alla dessa medel kommer jag nog ändå överleva både resan & den mexikanska maten - nu är jag peppad igen!

3 kommentarer:

Lina sa...

Vad bra att du får hjälp. Magproblem är rena dyngan ju. Och oavsett resultat är det alltid bra att få veta vad, eftersom det finns hjälp mot det mesta. /Gluten, endometrios och ibs :)))) Ha en grym Mexico-resa!

Hanna sa...

Hej Lina! Jag minns du hade problem med din mage & jag hoppas du fått ordning på det någorlunda nu - det är som sagt döden att ha problem med något som egentligen låter helt "standard", det är ingen som förstår när man verkligen HAR problem. "Ont i magen" liksom, det säger ju barn & vuxna för minsta lilla liksom, när man verkligen har ONT & blir DÅLIG är det svårt att bli tagen på allvar.

John sa...

toms shoes
oakley sunglasses
www.coachfactory.com
kate spade uk
kate spade outlet
fitflops sale
ray ban sunglasses outlet
cheap air jordans
chi flat iron
nike cortez
nike free runs
coach factory outlet online
cheap air max
jordan shoes
coach purses
the north face outlet
cheap ray bans
ray ban sunglass,ray ban sunglasses,ray ban outlet,cheap ray bans,cheap ray ban sunglasses,cheap ray bans,ray bans
oakley sunglasses
christian louboutin shoes
sac longchamp
tiffany jewelry outlet
michael kors outlet
converse shoes
michael kors outlet online
coach outlet store online
polo ralph lauren
michael kors outlet online
ray bans
basketball shoes
louis vuitton purse
nike free run flyknit
hermes belt
louis vuitton outlet stores
cheap jordan shoes
cheap oakleys
ugg outlet
louis vuitton handbags
2016520yuanyuan