30 januari 2014

Fredag.

Efter fem dagars sjukdom kom jag tillbaka till jobbet igår, men känner mig fortfarande inte kry. Får bota huvudvärken med Ipren och hosta ut lungorna mellan vårdtagarna. Tröttheten är lika påfallande som blodsmaken i munnen så just nu är jag glad över att jag har lite mindre jobb faktiskt.
Fyndade ett snyggt påslakan till barnen och ett örngott som jag inte kommer ihåg designern till. Fick även tag i två jättebilliga påslakan (två likadana) som för tillfället ligger i Kittys säng. 
I julklapp fick jag världens finaste tallrik, Acapulco, av världens finaste pappa - älskar det porslinet! På tallriken låg även mexikanska pengar, hur mycket det är har jag inte vågat kolla än, för jag vet på förhand att det är alldeles för mycket. 
Håller på med ett nytt mönster till en femtiotalskatt också, men det här är bara första prototypen. Många ändringar måste göras så just nu ligger det på is. Gör om, gör rätt har aldrig varit min grej tyvärr. 
Den riktiga katten trivs dock lika bra i barnsoffan som prototypen gör. En jättefin 70talssoffa i rosamönstrat köptes i mint condition men är nu sönderklöst till oigenkännlighet.

Juni: "Mamma, varför har loppis bara såna där saker?" pekar på en hög med sjuttiotalsmönstrade textilier
Jag: "Det finns andra saker också, men mamma gillar gamla saker och de har ofta såna här mönster"
Juni: "Ok..."
Jag: "...men jag har ju faktiskt aldrig frågat dig, du kanske inte gillar det som jag köper till dig?"
Juni: "Jo! Jag älskar att det är så färgglatt, jag vill ha såna tapeter till mitt rum - såna där med stora blommor, i konstiga färger, huller & buller...i grönt & blått..."

Tur att lilltjejen är med på tåget!

Inga kommentarer: