24 oktober 2013

Vid min säng.

På nattduksbordet - de flesta redan lästa. Har flera läsvänner på jobbet vilket är toppen då man kan byta böcker med varandra :-D

Senast läst är de två första böckerna av Sylvia Day, Crossfire-trilogin. De är egentligen rena kopior av Femtio Nyanser av honom, precis likadan handling och i princip likadana karaktärer.

Generellt är böckerna bättre skrivna än 50'serien, men som sagt, då har ju Sylvia Day inte heller behövt hitta på en egen idé eller egen handling - hon kunde helt enkelt bara koncentrera sig på att skriva.

Böckerna är bra om man gillar genren, men faktiskt ändå sämre än femtioserien. Jag vet inte vad det är, men på nåt sätt stoppar Sylvia det hela innan det blir för ingående, hon går inte alls lika långt som EL James. Gillar man det mer återhållsamt så gillar man nog Sylvia bättre, EL James är hetare. Dock föredrar jag uttrycket "ängel" framför "inre gudinna" - det sistnämnda kändes så fånigt att jag hade skämskudde varje gång det ordet uppenbarade sig - och det var ofta.

På tal om återhållsamma böcker så tillhör inte Vina Jackson's serie Åttio dagar den kategorin. Den är brutal! Att jag ändå inte lyckats traggla mig igenom dessa säger dock en del, mer om de när jag lyckats avsluta eländet.

Just nu läser jag Kråkflickan, tog en paus från all tantporr och gick på rå ondska istället. Spännande nånting!

Published with Blogger-droid v2.0.10

Inga kommentarer: