15 maj 2013

Secondhand & politik.

Idag efter jobbet så drog jag snabbt förbi Röda Korset & drog en vinstlott. Någon med exakt samma klädsmak & storlek hade tydligen donerat kläder så jag inhandlade tre kortärmade skjortor till den minimala summan av 60:-. 

Baby älskar när jag har skjortvarianter, men jag har bara typ tre så det är inte ofta han ser mig i sånt, jag har mest bara tischor med tryck dygnet runt. Nuförtiden måste jag även tänka på vad jag kan ha på jobbet, vi ska ju helst inte gå i linne, urringningar osv & när det blir varmt på sommaren kan det bli olidligt i fel klädsel.

Det finns förövrigt gigantiska brister i vården, att måsta köpa arbetskläder för egna pengar är en av dessa saker. Ok, som anställd får du typ 900 spänn om året för att handla på en dyr butik som avsetts, men som vikarie får man zero-zipp-nada. Då håller vi ändå på och jobbar i sunkiga missbrukarhem, vi byter stomier & tömmer katetrar, vi torkar spya & plåstrar om blodiga/variga sår etc etc. Jag hade två vinterjackor jag använde i vintras på ett av mina andra "hemställen" varav båda luktar så mycket cigarettrök att det inte går att få bort, samt att dragkedjan gått sönder på den ena pga att vi öppnar & stänger jackan 50 ggr om dagen.

Tillhör gör ju förstås att vi ska bära kortärmad klädsel som tål att tvättas i minst 60 grader. Hur många tröjor tvättar du i 60 grader? Nej, precis, vanliga kläder är ju som inte gjorda för sånt.

Nej, inte är det inom vården jag tillhör, men jag både trivs & är omtyckt av de jag jobbar hos samt att jag dessutom har turen att ha ett jobb. Nån dag när jag är irriterad så ska jag spalta upp allt som stör mig när man jobbar inom detta område, alltså sådant som männen i Sveriges topp bestämmer. Hade vi kvinnor haft något att säga till om så hade jag gärna utbildat mig vidare & jobbat inom omsorg, men tyvärr är det inte så i detta "jämlika" land.

Från secondhand till vårdpolitik - så lite hade jag att säga idag.

1 kommentar:

Lina sa...

Hejaheja! Ser framemot ett längre inlägg om detta.

Och snygga skjortor!