30 mars 2013

Renoveringspåsk -igen.

Hallen är definitivt det fulaste i vart hus, eller ja, trots att just vårt hus är utbyggt saknar vi fortfarande en hall.

Så, vi är mittupp i en renovering, sämre kan det inte bli, som det är nu saknar den helt funktion och estetik. Efter ett halvår ungefär dök iaf äntligen hantverkaren upp och flyttade det gigantiska elementet som gjorde en förbättring omöjlig, så nu är vi som sagt på gång.

Jobbar vi båda heltid samt har barnen hemma de få gånger vi är lediga så lämnas dock inte mycket fri till renovering över. Idag tex när hade händerna fulla med färg och penslar så sprang samtidigt ungarna ut och in med tappade skor i snön, handskar som ramlat av, nån som hade trist/slagit sig/tappat nåt eller som bara ville visa en banan från fjolåret som tinat fram...

Att det är svårt att koncentrera sig är bara förnamnet, att skära en tapet millimeterrätt medan någon i ilska skriker i högan sky är nästan omänskligt.

Så, vi jobbar sent på kvällarna så gott det går nuförtiden. Det går sakta men det går framåt. Vi betsar, målar, tapetserar, lackar, byter dörrar och lägger golv medan vi försöker undvika att katten sätter i sig nåt olämpligt.

Igår tog jag ett glas vin eftersom det brukar öka mina prestationer, men efter endast ett så sov jag likt ett barn klockan 23 (!). Det är väldigt tidigt för mig som snittar max fem timmar sömn per natt då jag både lider av sömnsvårigheter och tydligen inte behöver så mycket sömn.

Nu har jag druckit fyra glas och har både betsat, tapetserat och målat, piggare och fräschare än nånsin.

Kontentan av det hela måste alltså vara att vi dricker för sällan eller hur?

Trevlig påskafton!

Published with Blogger-droid v2.0.10

Inga kommentarer: