19 februari 2013

Två borta, sju kvar.

Katten Izzy, hela familjens ögonsten, har verkligen haft en extrem otur här i livet. Otur kombinerat med dumhet, men katten är helt galen & verkar söka sig till allvarliga problem.
Det första livet försvann när han var kattunge. Det här är rent fruktansvärt, jag har fortfarande ångest för det men känner att jag nu är redo att "prata" om det.

Jag står & lagar mat när Kitty kommer & gråter & jag säger irriterat "Vad är det nu då?!" -Jag behöver hjäääälp! säger hon & springer mot tvättstugan. Jag går efter medan jag hör att tvättmaskinen startat & nånstans här hör jag ett mjau. Jag börjar springa & får se hur tvättmaskinen fylls med vatten & därinne sitter kattungen!

Jag drabbas av total panik & börjar skrika medan jag desperat försöker stänga av maskinen, jag får av den men som ni vet med tvättmaskiner så kan luckan vara ett krux att öppna om inte programmet gått klart. Jag får således inte upp luckan & nånstans här råkar jag trycka på maskinen igen bara för nån sekund innan jag får av den igen, men jag är som sagt i chock & panik så jag kan inte tänka klart. Ungarna är livrädda & gråter hysteriskt.

Precis då kommer Baby hem & det första han hör när han kommer in är hur ungarna hysteriskt gråter & jag skriker "HJÄLP MIG, HJÄLP MIG!!!" Det var ju tur att han inte dog av hjärtinfarkt där & då för han såg givetvis ett mycket värre scenario framför sig.

Baby fick ut katten helskinnad, han var blöt & hjärtat pickade mycket snabbt men han var helt OK. Tvättmaskinen hade bara hunnit börjat fylla på vatten & sakta snurrat nåt enstaka varv, max 1,5 minut kan han varit instängd. Kattens räddning var definitivt att Kitty sa till mig direkt att något hade hänt, hon måste själv insett att detta inte var en bra grej.

Kitty hade förmodligen inte stoppat in honom, han hade nog hoppat in själv, men hon hade stängt luckan & dragit på ratten utan att förstå vad som skulle hända.

Andra livet rök igår, men kunde av artens typ nog rykt för ganska länge sedan. Jag hör att katten tvärjamar när han bajsar, men det brukar han göra ibland så det var inget konstigt. När jag dock tömde bajset upptäckte jag däremot något onaturligt & väldigt farligt. Från en korv sticker det som ut en pinne på vardera "kortsida" & jag fattar inte vad det är. Nån växt han ätit som inte brutits ner? En träflisa? Nej. En stor jävla synål! Alltså, den är lätt 5 cm lång & inte av den där tunnaste sorten, utan en tjockare variant.

Hur länge denna varit i lillemans kropp kan vi omöjligt veta, att den kommit ut är ännu mer otroligt - hur fasiken han lyckats äta upp denna grej kan jag verkligen inte förstå! Efter att ha googlat "cat swallow needle" insåg jag dock att det inte var helt ovanligt.

Så igår kom ångesten igen. Har denna nu trasat upp alla inälvor, den kan väl omöjligt följt tarmvägen ut, den kanske penetrerat sig igen hela lillemans kropp? Han måste ju haft ont! Katten har dock alltid varit normal, väldigt aktiv, busig, nöjd & glad & efter denna nålbajsning så var han precis som han var innan.

Ringde veterinären & de häpnade lite över historien, men mest över att den kommit ut. Operationer brukar ju krävas. Har den kommit ut denna väg så borde katten vara ok, speciellt eftersom vi aldrig märkt av något beteende på att han skulle vara dålig på nåt sätt.

Jag är dock mycket oroad då jag tycker det verkar för bra för att vara sant. Vi kan iaf inte göra annat än att hålla koll på om vi ser något blod eller förändrad aptit osv men ta i trä, han verkar må toppen.

Denna kattjäkel kommer bli min död.

4 kommentarer:

Gudrun sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Gudrun sa...

Men gudars skymning vilka äventyr den stackarn hunnit med! Får väl hoppas att han tar det lugnt kommande år så det dröjer länge innan nästa gång det händer nåt,om det nu måste bli mer äventyr att uppleva för hans del. Kramar från moster till er alla :-)

Anonym sa...

Jag hade en hundvalp, som åt upp ca 20 knappnålar, då blötte jag bomull i tonfiskspad som hon fick äta upp, dagen efter kom långsmala bomullskorvar med knappnålar rakt igenom på tvären ut, hon fick inga men. Dom klarar mer än man tror.

Hanna sa...

Anonym; Ja, när jag googlade så läste jag nånstans om någon som stoppat bomull på det sättet & tydligen fått det att funka. Jag var dock skeptisk, men nu när jag hör att det funkat för dig så ska jag komma ihåg det till nästa gång.

Nu har han ätit upp en plastleksak från tandläkaren tror vi, men den där järnmagskatten verkar ju klara allt^^

De är inte kloka de små liven...