28 februari 2013

Gammalt från Instagram.

I brist på tid och spänning så lägger jag ut lite av det senaste från Instagram. Orkar inte ens skriva något till, men ni fatt ju.

I helgen var mors på besök och då tänkte vi faktiskt ha lite egentid, typ gå ut å äta, ta en öl och en bio. Givetvis blev jag dödsförkyld typ den enda gången vi hade en barnvakt. Givetvis. Det är det enda jag saknar med Villis faktiskt, vetskapen att OM vi ville göra nåt själva nångång så hade vi barnvakter överallt, närsomhelst. Här kan vi bara typ välja ut ett riktigt kul tillfälle per år, men för att då "spara" barnvakt till detta tillfälle så får vi välja bort precis allt annat "onödigt" barnvakteri. Jag ska iaf intensifiera jakten efter en pålitlig barnflicka så jag inte känner mig så förbannat begränsad, har ni tips om någon så maila! :-D

Annars gör jag min sista dag på min heltid imorgon, nu är det tyvärr tillbaka till ett schemalöst liv. Sjukt jobbigt att jobba i ständig ovisshet.

G'night!

Published with Blogger-droid v2.0.10

3 kommentarer:

Sofia sa...

Jag skulle vilja stå er allihop närmare, men det är vissa saker som tyvärr hindrar det. Bland annat att jag förstår när jag läser din blogg att du tydligen inte ens tror att jag kan vara barnvakt. Det jag läser här gör mig såklart både ledsen och arg och det är inte första gången du provocerar mig genom det du skriver eller säger som berör vår familj. Vi är inte så dåliga på att ställa upp som man kan tro när man läser det här. Om det inte hade varit så att folk som känner oss faktiskt kan tro på det du läser skulle jag ha tagit det här med dig utanför bloggen, men när du väljer att skriva om oss här ska du få svar här i fortsättningen.

Hanna sa...

Sofia; Att vi har väldigt svårt med barnvakt är fakta, så är det med det. Eftersom de dessutom är två pigga (& just nu) trotsiga brudar gör också att vi inte vill belasta farmor & farfar mer än när det är absolut nödvändigt. När det verkligen är något som vi vill göra så är det dit vi ringer & för att då inte ha kört slut på dem så sparar vi dessa tillfällena till just väldigt sällan.

Vi har faktiskt frågat dig några gånger för länge sedan, men det blev nästan aldrig att du kunde ställa upp dessa gånger pga olika anledningar så då slutar man upp att fråga också. Det är ju inte så roligt att fråga någon när man verkligen behöver hjälp & sedan nästan måsta tvinga någon att ställa upp. Hade du inte tid då, så har du ju knappast tid nu heller när du har bebis, du har ju fullt upp med ditt eget.

Kortfattat är det såhär, vi vill ju förstås att de vi frågar ska tycka att det ska bli roligt att ta hand om våra barn! Har de alltid andra saker att göra (mer eller mindre viktiga), eller att man måste lirka & diskutera, så känns det verkligen som det bara är till besvär & då är det inte så lätt att ens våga fråga.

Sen är det så att vi mest behöver folk som kan komma hem till oss & vakta när de sover, vi skulle exempelvis bara vilja fara ut & ta en middag & bio en kväll. Här är vi i princip strandsatta tyvärr & därav kan vi inte göra såna enkla saker.

Farmor & farfar hjälper till när vi frågar, men då har vi som sagt sparat till det tillfället kanske ett halvår. De blir dessutom äldre & barnen blir inte direkt enklare heller alltid.

Att vi behöver lära känna någon som vi kan luta oss på även i framtiden är alltså en nödvändighet för oss, det funkar inte att det ska bli en veckas projekt för att hitta en som kan vakta barnen i 40 minuter om jag ska till tandläkaren/gynekologen etc. Då räknar jag inte ens med eventuella nöjen vi skulle vilja hitta på, vi har tillräckligt svårt att lösa pusslet med bara vardagliga saker. Att hitta på något över en helg är helt omöjligt, en natt är nästintill omöjligt.

Så, det är inte en harm mot nån eller någon, men som familj behöver man ett ganska stort nät runt sig om livet skall kunna fungera ibland. Vårt nät är både alldeles för lite & för begränsat & det blir i slutändan ganska bökigt att leva så.

Det perfekta är alltså att hitta en som vi betalar för såna här tjänster, då behöver vi aldrig känna att vi varken belastar eller utnyttjar någon, det blir heller inte omständigt då vi betalar = denne kommer, no questions asked!

Problemet är bara att hitta någon som framförallt är van vid barn (tillräckligt vuxen & ansvarstagande) samt någon som vi kan lita på då vi vill ha denne i hemmet. När, åtminstone inte jag, känner någon direkt som har kontakter/systrar/bekanta som skulle vara intresserade så är det en ganska svår uppgift, men som vi hoppas hitta en lösning på snart :)

Blir du provocerad kan jag inte göra så mycket åt det, det är inte första gången & säkerligen inte sista. Vi är väldigt olika som personer & sånt jag inte ens tänker på kan du fundera länge över. Jag skrev det dock inte med avsikt att provocera, jag bara skrev som jag kände & tänkte inte mer över det.

Vi vill inte bara vara "mamma & pappa" dygnet runt, året runt, vi vill åtminstone kunna ha möjlighet att välja om vi vill göra något bara vi två nångång ibland.

Sofia sa...

Att ni har svårt att få barnvakt när som helst är fakta, men att ni kan gå ut och äta middag och ta en öl ibland är också fakta! Jag förstår så väl att ni vill göra det. Ni kan fråga mig om barnvakteri oavsett om ni tror det eller inte. :) De senaste gångerna ni har frågat har det ju gått bara bra! (Men om ni vill kunna ha barnvakt väldigt sent eller över natten med kort varsel så tycker jag också att det är bra att ni ser efter alternativ.) Att jag inte kunde ett par gånger för längesedan minns jag inte, men så är det ju ibland.

Jo, jag tog faktiskt illa upp när du skrev att ni typ aldrig hade barnvakt även om jag faktiskt finns här. Konstigt att jag bryr mig, men sån är jag. Det du skriver som berör andra kan du faktiskt göra något åt även om vi inte är jättelika ;)