08 januari 2013

Året med den hittills högsta sjukfrånvaron någonsin.

Ja, vilken sjuka, det är tydligen influensa vi åkt på. Jag har legat i feberfrossa, huvudvärk & med extrem värk i kroppen torsdag-söndag. Igår, måndag, var jag väl någorlunda frisk förutom blixthuvudvärken & allmän kroppströtthet. Mitt första matintag på fem dagar blev igår till middag, innan dess har det varit omöjligt att äta annat än nåt enstaka glas nyponsoppa. Jag är fortfarande jättesnorig & har torrhosta men det får jag nog överleva med ett tag till antar jag.

Däremot lilla Kittyhawk´n. Hon spydde som sagt natten till torsdag & sen dess har hon haft feber konstant till nångång på söndagen. Då trodde vi att hon börjat bli bättre, men på söndagnatt var det feber igen & idag är det fortfarande konstant feber med extremt rinnande snor. Idag ringde jag 1177 för att be om råd & i samma veva som jag sitter med henne i telefon så ser jag att Kittys öra är fullt med koagulerat blod.
Tydligen har hon fått nån dubbelsjuka, influensan verkar ha påverkat trumhinnan så om 1½ timme är det dags för doktorn & förhoppningsvis nån bot på detta. Hon har inte klagat på örat alls, men det är klart, har man varit så sjuk som henne i övrigt så har hon knappast känt att hon haft ont i örat heller.

Dessutom verkar termometern kajkat ihop. När man bränner sig på kiddets panna rejält så vet man ju att det är hög feber, ändå envisas termometern aldrig stiga över 37. Måste be doktorn kolla tempen idag & även på Juni som jag anar kan ha lite feber om vi har otur.

Tänkte häromdagen skriva en kort återblick på 2012 & där skulle jag skriva att det var vårt friskaste år någonsin med nån enstaka sjukdag & enstaka vab-dag. Ett väldigt närvarande år på jobbet helt enkelt!

År 2013 kan jag redan säga är ett mycket sämre år. På årets hittills åtta dagar så har vi hittills haft sjuk/vab-dagar sju av dessa dagar. Inte så bra statistik.

Inga kommentarer: