13 december 2012

Kitty klär i julen.

Sydde för ett tag sedan en julklänning till Kitty som hon hade på förskolans lussefirande idag. Den blev riktigt bra & passade henne perfekt. Det är en loppad gammal gardin för 5 kr som jag slaktat och sen klöver- & hjärtantyg till detta.

Jag tycker att det blir snyggast att blanda olika tyger & material om man gör det rätt, ett ensidigt plagg blir ofta väldigt...ensidigt.

Ska fixa klart Junis klänning också, har bara inte orkat bråka dit kantbanden men den känns inte lika rätt...förmodligen för att hon valt tyger själv & ja...den blir väl sådär ;-)


Ser ni förresten att lilla donnan är en korthårig donna nu? Detta beror på att storasyster lekte med saxen för ett tag sedan & när jag hittade Kittys hela kalufs i en plåtlåda så grät jag floder & skällde som en tok.

Well, det hade ju redan hänt så det går inte att göra så mycket. Juni hade lyckats klippa av precis allt hår på halva sidan förutom en väldigt snedklippt snedlugg som hon klippt till där fram. Kitty fick alltså en sidecut, som längst är det några centimeter, som kortast så är det in till skinnet. Andra sidan var orörd så där hade hon kvar sitt långa fjuniga hår.
Jag med mina bristande frisörskills vart ju tvungen att klippa till henne så gott det gick, men det ändå jag kunde & behövde klippa var alltså den långa sidan. Nu har jag faktiskt vänt mig & tycker hon är underbar i sin korta frisyr & dessutom slipper vi ha hårband som hon hatar & med lite tur så kanske det fjuniga håret blir tjockare när det växer ut.