10 september 2012

Att vänja sig.

Baby är i Finland även denna vecka så tristessen är påtaglig. Jag jobbar dock på det nya stället, men det är verkligen precis raka motsatsen mot vad jag är van. För att säga det kort;

På förra jobbet stannade alla kvar på lunchen & man stannade till & med kvar efter att man slutat bara för att surra med varandra. På det här jobbet finns inte en käft kvar under lunchen & man räknar minuterna tills man får åka hem igen.

Eftersom jag alltid börjar kl. 7 nu & måste skjutsa ungarna till ena sidan av stan fast jag jobbar på den motsatta sidan så gäller det att vara uppe i tid, senast 05.20 är det uppstigning & då är jag på jobbet ca 5 minuter före tidigast. Detta medför givetvis konstant trötthet så nu tror jag faktiskt jag ska gå till sängs & läsa lite böcker för engångsskull.

Jag hoppas verkligen jag tar mig tillbaka till stan igen.

Annars har vi äntligen hittat den perfekta sängen till Junilicious. Har letat en loftsäng som är snygg & har de perfekta måtten då vi har snedtak en bit upp på väggen, men det var ganska svårt. Antingen för dyra eller höga, den enda som passade var den hiskeliga Kura-sängen, men tyvärr - furu/björk är det fulaste jag vet. Hittade denna & vi är jättenöjda, väntar bara på leverans.
Annars så var det kallt idag, nollgradigt stod termometern på när jag åkte till jobbet. Hu, kallaste dagen sen i vintras! Nu måste vi inventera vinterförrådet & se vilken donna som behöver nya (dyra) vinterkläder & eventuellt ett fleecefodrat "slaskset". Vinterskor behöver förmodligen uppgraderas också. Härliga utgifter!

På torsdag ska båda flickorna börja i en grupp hos en dramapedagog, det är sång/dans/teater/musik som står på menyn & jag tror de kommer att tycka att det är skitkul! Juni har även funderat över skridskor så jag ska se mig för vad konståkningstruppen har för åldersgräns, jag tror dock det är 5 år. Sen känns det väl ändå dags att börja simskola för henne så det är också något jag måste ta tag i.

Det är mycket nu!

8 kommentarer:

Anonym sa...

Vad gäller konståkningen så är det skridskoskola först, sen går man över till en nybörjar grupp i konståkning. Det är från 5år och uppåt :) / Jennie

Bella sa...

Trist med jobbet att det inte är samma sammanhållning.

Fin säng förresten, Mio?
Vi har också funderat om vi bor kvar att skaffa loftsäng och fastnade för en på bloms som liknar den där, mycket fin.

Dessa kläder ja..blir ju samma här, iaf vinteroveraller * 2, billigt och bra ;)

Marie sa...

Olivia vill också simma men här är det från 5 år och nå skridskoträning har vi inte ens :(

Ewa sa...

Jodå Marie, vi har skridskoträning (tre kronor) för småknattarna. Är ju iofs ingen konståkning, men dom får iallafall åka skridskor. Både Ilma och Wille börjar i höst :)

Ewa sa...

Däremot lät det ju skitkul med sång/dansen. Det hade gärna fått finnas här :( Jag tror t.o.m "busarna" har slutat. Eller??

Hanna sa...

Jennie; Tack för insidekunskaperna, då behöver jag inte fundera på detta förrän nästa höst då! :) Skridskoskolan lät king, Juni har bokat rosa prinsessskridskor som hon ska glida runt med. (Tur att denna utgift inte kommer förrän om ett år då ;)) Jag hoppas hon tycker det är kul när hon väl börjar, skulle gärna ha en skridskosessa härhemma när hon blir äldre :)

Bella: Jo, vi tänkte också köra på overall i år. Frågan är bara vilken som är bra till rimligt pris, runt 7-8hundra är absolut min maxgräns för detta. Vi hade ju planerat så bra med barnen tätt så att de skulle ärva dessa dyrbarheter av varandra, men icket! Kitty är jättelång & har växt ikapp Juni, så de drar nästan samma storlek :/ Frågan är vem som behöver nytt alltså :S Javisst, sängen hittade vi på Mio! Vars är Bloms, har vi missat något bra ställe?!

Marie: Jag vet faktiskt inte vilke ålder som är för simning här, men nu borde det väl finnas nåt lek&plask före 5 år tycker jag? Jag tycker mig minnas att vi började tidigare än 5 år när vi var små, men mitt minne kan ju vara helt fel.


Ewa: Ja, visst lät det kul? Verkar rätt nystartat tror jag, tror inte det funnits förut. Kostar ju dock 5oo per barn, men något måste de ju aktiveras med & just detta kändes ju ganska lämpligt för denna ålder ;)

Bella sa...

Oj jag förvirrar dig, Mio och Bloms är samma butik. Bloms är gammelnamnet på butiken.
Men den var superfin, Nova vill ha en och har redan paxat överslafen.

Känner samma prisgräns, är ju en djungel med dessa overaller..men tror och hoppas att tex kappahls är minst lika bra som de "större" märkena.

Linda sa...

Kappahls Kaxs-overall har fått bäst i test. Fixa en sån där 25%-rabatt-grej så blir den inte så dyr. :-)

Drama och sång lät ju sjukt kul! Dottern skulle älska det men sånt finns inte här. Hon får hålla tillgodo med gympan.

Skridsko finns i hennes ålder MEN på söndagar kl. 9! Sjuk tid! Inte fan går jag upp i ottan varenda söndag...