19 juni 2012

Rutigt - som vanligt.

Well, jag lägger väl in lite bilder från köket. Tyvärr har vi inte installerat lampor ännu så jag har försökt ljusa upp lite genom retusch, ändå blev det ganska mörka bilder.
Köket tillsammans med hallen är väl det enda som inte är renoverat på senare tid om man säger som så. Inget vi sörjer dock, kök vill vi ändå göra själva & framöver ska vi riva ut i princip allt här & göra om planslösningen etc. Vi förvånades dock att de hade satt nytt kakel men inte gjort något annat?

Det visade sig dock häromdagen att förra ägaren funkade precis som jag, det var bara dekorplast. Jag har inget emot rött, men för att pimpa upp ett rätt trist kök som inte alls är i min smak så valde jag ändå att göra det a´la Johanna - klassikern jag kört i varje hus...
Jag rev bort varannan & så blev det precis sådär klassiskt rutigt som jag vill ha det (fast i rött denna gång, jag brukar annars alltid köra på svart). Ett plus var även att köket blev ljusare. Dekorplast är som sagt the shit, jag använder det till allt när jag vill liva upp något, det är både billigt & snabbt. Här går man in i köket, det är som en större korridor där matplatsen är längst bort ut mot vägen.
Här ser man från andra vinkeln. Vi har inte gjort någonting förutom att slita bort halva dekorplasten då samt packat in köksgrejerna provisoriskt. Vi har mer saker till köket hos svärmor som vi måste hämta. Därbakom siktar ni en ful furutrappa som skall målas så fort som möjligt & några tapeter som är kvar från 80-talet.
Här ser man nästan från samma vinkel fast från andra hörnet. Det är väldigt gott om plats i matutrymmet så vi har mycket att jobba med när vi planerar om vårt nya kök, det kommer nog att förändras väldigt mycket. Taklamporna är från förrförra ägaren & kartellen har vi inte ens kopplat in - vi har ingen brådis direkt.
 ...och här från en annan vinkel. Vi har fönster på två sidor så det är jätteljust & fint härinne, nu har jag som sagt fotat i dunkel på kvällen. Ska se när vi orkar ta tag i gardiner och sånt, det dröjer nog ett tag just nu.

Så, det var en snabb & halvdan photoshoot på köksutrymmet. De få saker som hänger på väggarna i huset är bara uppsatta provisoriskt på redan befintliga spikar, vi  har nämligen inte packat upp verktyg & sånt ännu. Just nu stuvar vi bara in & upp saker tillfälligt för att få bort dem från golvet medan vi packar upp kartong efter kartong.

Men, köket kommer att bli super när det är klart! Vi får väl se när det blir däremot.