30 juni 2012

Piteå SummerGames.

"Sedan 1990 arrangeras Piteå Summer Games. Turneringen ägs av två lokala idrottsföreningar, Piteå IF och Öjeby IF. Första året deltog 169 lag från tre nationer. 

Sedan dess har turneringen stadigt utvecklats. Vi är numera den näst största turneringen i Sverige, och tillhör de 10 största i världen"


Ja, ovanstående har kört igång & det är första gången jag besöker detta arrangemang. Jag kan säga att HERREGUD vad staden kokar, det är folk överallt! I fredags så fastnade jag tom i en gigantisk bilkö & höll på att missa min avtalade banktid. Alltså, här brukar vi ju vanligtvis inte ha bilköer, men som sagt, staden kokar över av människor just nu.

Men vilket skitkul initiativ kommunen tagit! Jag tror det är runt 800 anmälda lag i år från 15 olika nationer om jag förstått det rätt. Det spelas fotboll på precis varenda gräsplätt överallt & då det faktiskt är småknattar som spelar (det är bara upp till 16 år) så är det riktigt kul att få se hur olika åldrar & nationaliteter behandlar denna boll.
Bilden ovan är från Tuvas match, förmodligen från den yngsta ålderklassen (2004?). I den åldern springer man lagvis i klunga efter bollen så det var riktigt gulligt att se :)

Sen tittade vi även på ett sydafrikanskt pojklag som spelade mot ryssar, Baby hade spanat in laget på nätet & sett att de typ gjorde 32-0 i resultat. Well, de var suveräna, total utklassning trots duktiga ryssar med skrikande tränare.

Synd bara på vädret. Tom här på den alltid vackra kusten är det värdelöst just nu. Det var regn & storm & jag tyckte bara synd om alla dessa spelare med bara shortsben.

Ni kan ju förresten bara tänka er hur mycket pengar kommunen får in genom denna gigantiska cup? Varenda restaurang & affär är packad med folk dygnet runt & alla dagis/skolor/övriga lokaler är utlånade som lagboende. Det går knappast att få hotellrum den här helgen dessutom.

Tänk om Villis hade kommit på något liknande, vilka pengar kommunen skulle dra in!

Inga kommentarer: