17 juni 2012

Att köpa sig pengar.

I lördags var vi på badhusparkens loppis igen, men jag hittade ingenting förutom ovanstående. Jag kan inte säga att jag spenderade pengar heller, utan jag köpte mig snarare pengar.
Marimekko har hög status & ska du köpa tyg etc från Marimekko så får du betala saftiga priser. "Kaivo" finns ännu att köpa men i andra färgställningar, den här färgställningen är däremot från 1965 om jag minns rätt & således en riktig raritet. För ny Kaivo ligger rapportpriset runt 300 kr & biten jag hittade är hela tre rapporter stor!
Dock är jag, trots min 70-talsfetisch, inget Marimekko-fan alls. Jag tycker inte alls om deras mönster & då det dessutom blivit trendstatus av det hela likt kakaoögonen, bokstäver/väggord, kartell, keep calm-postern etc så blir jag definitivt anti. Jag gillar inte saker som syns i exakt varje hem, de tappar liksom all charm då när man inser att alla inreder med exakt samma saker.
Men hursom så köpte jag den som ren investering. Jag betalade 20 kr (jag skämdes när jag betalade & funderade på om jag skulle upplysa tanten om värdet istället) & nu ska jag sälja den & tjäna lite cash istället. Ibland fyndar man minsann ;)

1 kommentar:

Retrophilia sa...

Roligt att det fortfarande går att göra sånna där fynd, folk är ju så medvetna idag.
Lycka till med försäljningen! :)