15 maj 2012

Måndjuret.

...eller åkgurkan.

På ett av de forum jag brukar besöka så påminde någon mig plötsligt om denna pryl. Jag blev sjukt nostalgisk då jag hade en sådan när jag var liten & jag fullkomligt älskade "gurkan" som den hette. Min var däremot gul, bild finns att se HÄR.

På nätet hittar jag "Det gröna måndjuret med röda hjul & handtag, pigga ögon & röda ögon & röda antenner började tillverkas på 1969-talet & fanns i produktion till 1988." // källa

De tillverkades av det åländska företaget Plasto men verkar inte återkomma då det är något med säkerhetsföreskrifterna som spökar, tydligen kunde den tippa framåt. Well, det är inget jag minns något av & jag överlevde då mina galna år med den gula gurkan.

Jag saknar min gurka! Är det någon som har någon oönskad så är den önskad hos mig!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Finns en gul på tradera ;)

Retrophilia sa...

Haha, vilken gullig sak!