24 april 2012

Möjligtvis snart socialt understimulerade.

Fy fanken för detta med barnomsorgsregler!
Nu har jag båda barnen placerade på samma dagis, eftersom jag är arbetslös så är de "15-timmarsbarn", de får alltså gå på dagis 15 timmar i veckan. Jag tror vi betalar runt 1300 för Kitty & Juni går enligt "allmän förskola" som är gratis.

Well, så ringde jag idag & sa att jag börjat få börja jobba timtid typ maj/juni innan semestern kör igång. Då måste mina barn gå som heltidsbarn & detta betyder att jag fortfarande får betala 1300 för Kitty, men Juni kommer jag att måsta betala 600 kr extra för.

DOCK. Barnen får BARA vara på dagis när jag får jobb. Nästa vecka har jag bara en inplanerad dag än så länge som jag ska jobba så då får de alltså bara vara på dagis den dagen, inget mer. Timtid kan ju variera fruktansvärt, det finns ju vikarier som kommit in före mig också så jag kan ju få jobba mycket, lite eller ingenting, det har jag ju ingen aning om.

Så, tänk om jag bara får jobba 2 dagar under maj månad, då får mina barn bara vara på dagis två dagar till en kostnad av 2000 kr.

Ah, det är så sjukt på nåt sätt! Nån jäkla grundtid måste man väl få använda om man betalar för heltid tycker man? Visst kan man bli utringd tidigt på morgonen & att det är svårt att veta hur mycket jobb det kan bli, men nåt måste det väl gå att göra?  De kan väl bara lägga till nån kostnad de gånger mina barn överstiger sina 15 timmar eller nåt?

Mest tycker jag synd om mina barn som inte kommer att få gå på dagis i någon ordning som är det bästa de vet, de kommer ju att bli socialt understimulerade!

GAAAH så arg jag är!!! Så länge du inte har ett fast jobb så lönar det sig aldrig att arbeta nuförtiden, du  blir alltid straffad på nåt sätt, det är det enda du kan vara säker på.

3 kommentarer:

Bella sa...

Men så korkat system!
Får de inte vara 15 timmar/v och extra timmar de dagar du jobbar?

Anonym sa...

Som blivande förskollärare har jag under mina studier fått göra studiebesök på en rad olika förskolor. En av dessa förskolor använde sig av systemet stämpelklocka, dvs man betalar endast för den tid barnet/barnen är på förskolan. Detta gäller såväl 15 timmars som heltidare. Smidigt och enkelt!

Linda sa...

Näää, så är det väl inte? 15 timmar har väl alla rätt till, och sen plus arbetstid? När jag pratade med kommunen om hur det är om man kombinerar föräldraledighet och jobb så sa de just det.

Sv: Ja usch, vad ska man egentligen med husdjur till? Ett elände när de blir sjuka...