18 april 2012

Jobb-update.

Jag var ju på två ställen idag som erbjöd mig jobb. Det ena var i Piteå och det andra var i Luleå.

Över telefon hade chefen i Luleå erbjudit mig 50% fast tjänst med eventuell möjlighet till att jobba mer. Då måste vi ändå tänka på bensinpriset på 16kr/liter och 10 mil varje arbetstillfälle, samt över en timme obetalt i körning varje dag. Såvida det bara gällde 2-3 dar i veckan skulle det funka för mig, lönen blir ju dock inte alls stor MEN ett fast jobb ÄR ett fast jobb. Start om två veckor.

Erbjudandet i Piteå var ett sommarvik på minst 75%, kunde lika gärna bli 100, det var ännu oklart. Även här erbjudande om extrajobb vid behov både före och efter sommaren. Start i maj.

Så, det är väldiga skillnader! Ett ger mycket mer timmar, alltså bättre betalt och inga reskostnader alls MEN det tar ju mer eller mindre slut efter sommaren. Jag skulle aldrig få en fast tjänst där sen heller eftersom jag är outbildad.

Det andra ger alltså mycket mindre pengar både pga procent och resekostnader MEN där har jag ett fast jobb som inte tar slut heller och de har dessutom en filial i Piteå så då skulle man ju ha halva foten inne ifall de skulle behöva folk här en vacker dag.

Jag hade jättesvårt att bestämma mig och kröp nästan på väggarna härhemma igår, men idag blev valet oväntat enkelt! Såvida jag nu inte gjort bort mig så kommer jag uppdatera er om läget inorgon.
Published with Blogger-droid v1.7.4

Inga kommentarer: