05 mars 2012

Att få vara sig själv.

I lördags var det tight zebrafodral, strumpbyxor och tuperat hår. Idag är det tights, huvtröja och hårknut.

I helgen var vi det där nykära hårdrocksparet anno 2006 som partajade långt in på morgonkvisten, blev bästisar med folk vi nyss träffat och som drack öl till frukosten medan folk från gårdagen sov i husets alla rum.

Idag är vi de där som lägger oss kl 23 och ändå har ögonen fulla av grus på morgonen. De där som serverar yoghurt med banan till frukost medan vi upptäcker att minstingen letat fram mammans sminkväska och stoppat ner hälften i magen och resten på väggen.

Istället för att oroas över om ölen verkligen räcker tills imorgon så oroas jag nu över det sinande blöjlagret, vad vi ska göra för nyttig lunch och hur jag ska få tag på en tvätttid innan torsdag. Jobb skall sökas, papper ska kategoriseras, ungarna skall sportlovsaktiveras och huset måste städas dygnet runt för att undvika totalt kaos.

Det är skillnad på att vara ung och barnlös till att vara en 30+ småbarnsmamma. Att leva som om det inte fanns någon morgondag till att leva i en minutiöst planerad vardag med ät/sov/dagis/övrigt-tider.

Men det är underbart, jag skulle aldrig någonsin vilja byta tillbaka till det, såhär i efterhand, totalt menlösa livet innan flickorna kom till vår familj.

Dock är det viktigt att man nångång ibland får vara sig själv för en stund, att för en gångs skull bara vara ego och bara göra det man själv har lust med.

Det räcker långt med att bara nångång i halvåret få lite fri tid, man kommer dessutom hem med laddade batterier och saknad efter en kram av vilddjuren. Dessutom påminns jag återigen över hur lyckligt lottad jag är och vilken tur jag haft i livet.

TACK alla för en underbar helg! Till ni som bjöd in oss, till alla er vi fick träffa och framförallt till farmor som gjorde det hela möjligt genom att passa småtjejerna - Ni är guld värda allihop!
Published with Blogger-droid v1.7.4

Inga kommentarer: