29 februari 2012

Övning ger färdighet.


Jag är den som alltid sytt i vävda tyger, men då jag älskar att lära mig nya saker så har jag nu tagit tjuren vid hornen & på allvar börjat lära mig även mjuksömnad.

Det är ju ganska olika sömnadstekniker & det krävs lite olika redskap & material förstås. Jag fick ju en overlock i julklapp & det är ju en hit just för trikåsömnad.

Så idag blev det ett linne & vad har jag då mest tränat på?

1. Mönsterkonstruktion. Rita eget är spännande & mer eller mindre ett måste ifall man säljer, det är i regel olagligt att använda färdiga mönster för sånt.

2. Behärska OLen bättre. Innefattar även nål och trådbyte, den har ju två nålar och fyra trådrullar.

3. Sy de krångliga kantbanden, att sträcka varken för lite eller för mycket är nästan en konstform. En varning för irritation finns här!

4. Sy flatlocksöm

Vad gick fel då?
Nja, i det stora hela är jag mycket nöjd, sydde ett linne och en klänning igår som jag trikådebuterade med och sen dessa har jag lärt mig otroligt mycket mer! Man lär av misstag, även om det även krävs en massa mer övning ändå.

MEN
1. Jag hade ingen tvillingnål till kantbanden så där fuskade jag.

2. Jerseynålen i den vanliga maskinen var slö så jag körde på vanlig.

3. Det är så himla svårt att overlocka över dubbla muddkanter att jag blir tokig! Har läst hur andra gör men alla säger att det tyvärr är knivigt så jag får väl bara träna mera helt enkelt.

Ja, just nu gör jag sådana här grejer när jag får tid alltså! Bilden är mörk dessutom, linnet är gult med bruna kantband.
Published with Blogger-droid v1.7.4

Inga kommentarer: