04 februari 2012

Förklädesklänning.

Sydde en förklädesklänning med korsad rygg till Kittyhawk´n som övningssömnad. Här är den just använd, skrynklig & smutsig efter ett barnkalas, men jag blev för engångs skull jättenöjd med alla moment.


Jag älskar t.ex. kantband, men de är rent förjävliga att sy på, blir alltid missnöjd. Skam den som ger sig dock, 1 timme & 20 minuter senare så var kantbanden påsydda & bättre än någonsin förr. Övning ger färdighet så det är bara att bita i det sura äpplet & öva mera. Knappar/knapphål är alltid ett riskmoment också, men min symaskin är så grym så jag har till & med slutat vara nervös, förut kunde ett helt objekt förstöras för att knapphålen gick åt skogen.
Jag älskar även förklädesklänningar, de är så där härligt slappa & bekväma medan de är skitfina. Ska sy flera nu, ska bara tvätta lite tyger så jag kan köra igång, tvättar man dem inte innan så kan de bli jättefula i första tvätten nämligen för då krymper tyget men inte tråden typ. Så tänk på det alla ni som syr, sy ALDRIG i otvättade tyger för då kan ni bli mycket besvikna när ni sedan tvättar plagget.

Ja, ursäkta den fula photoshoppningen, jag behärskar ännu inte programmet så jag nöjer mig med "ganska bra" ;-)