19 januari 2012

Sunderbybesöket.

Jo, vi tog bussen till Sunderbyn trots att det bara är 6-7 mil eller nåt, men det var sånt tjorv att hämta Juni på dagis om jag hade tagit bilen med bilstolarna. Kitty var lyrisk under bussresan & vi hade en mycket mysig ensamtid. Efter mycket skrik & gråt så var då katetern insatt & vi blev uppskickade på röntgen. Kitty fortsatte skrika konstant så de övertrötta ögonen var stora som röda tennisbollar.

På röntgen skickade de in konstrastvätska i urinblåsan & tog tusen bilder ungefär. När läkaren kom in sa han inget förutom att vi skulle bli kallade till Piteå sjukhus snart för att få mer info.

Well, läkaren behövde inget säga, både jag &sköterskan såg klart & tydligt hur det såg ut.

Som på den första bilden ska det se ut. Det gröna området är urinledarna & det skall inte bli någon kontrastvätska där för då är allt normalt. Tyvärr blev det som bild nummer två, inte bara en urinledare utan BÅDA urinledarna öppnade upp & urinet åker således tillbaka upp i njurarna (dvs, orsakar infektion på infektion)

Tydligen är det en femgradig skala man delar upp denna reflux i & röntgensköterskan sa att det var nog inte den värsta sorten, men inte den lindrigaste heller utan kanske där på mitten. Har ingen aning om vad det innebär eller vad som händer hädanefter, men en hel del sjukhusbesök är nog att räkna med.

Stackars Kittyhawk´n, hon råkar ut för allt känns det som.

5 kommentarer:

Linda sa...

Men åh, det låter inte heller direkt som något som "växer bort"... Stackars liten, hoppas det finns en lösning!

Bella sa...

Fan så jobbigt..hoppas det löser sig fort.

Linda sa...

Sv: Jo, men eller hur? "Mästerretoriker", jo pyttsan. :-D

Hanna sa...

Hej! Stackars liten. Elliot har också haft det där och nej det är inget som kan växa bort. Elliot har varit i uppsala och opererat sig två gånger för det. SÅ ett tips; Ligg på, fråga vad när och hur. För med Elliot höll NUS på försöka få det att låta som det inte var någon fara. Så hade inte jag legat på och sagt att nått verkligen är fel hade dom aldrig kontaktat Uppsala. Och i uppsala sa dom att det är skadligt om man går med det för länge. Hoppas det blir bra för henne fort. För det är inge roligt för dom.

Mia sa...

Hmm inge roligt när de små blir sjuka! Det är precis det här felet Liam hade. han hade dåligt fungerande "backventiler".Han blev sjuk när han var 8mån, uvi visade det sig efter mycke om å men! Han åt förebyggande med. länge och efter x antal röntgen av alla sorter, nålar och 2 mindre ingrepp som ej blev 100% såblev det tillslut op på barn i uppsala. direkt efter slutade han med med. och har idag ett ljust fint litet bikini snitt och allt verkar fungera perfekt! Men det hela tog runt 1 1/2 år!All väntan mellan ingrepp och uppföljning drog ju ut på tiden. Tur att det finns kunniga människor! Lycka till och hoppas ni får hjälp snabbt.