26 december 2011

Professor Balthazar.

Jag kunde inte motstå att köpa en DVD med Professor Balthazar till Juni i julklapp. Både jag & Baby älskar Balthazar & jag kunde knappt bärga mig tills jag fick slita upp filmen & se den. Nu när vi sett den kan vi bara konstatera att det är lika bra som vi minns, kanske ännu bättre tom.


Balthazar är en kroatisk produktion från 1967 & som kom till Sverige 1970. Serien handlar om professorn som har en tokbra universalmaskin som kan fixa det mesta & med hjälp av denna maskin hjälper han sina vänner med de problem som de hamnar i.
Alltså, för oss som älskar 60-70tal är det en ren fröjd att se, ett riktigt ögongodis! Serien är i sprakande färger & formgivningen är sådär härligt psykadeliskt som gör mig galen av glädje! De mönster jag t.ex. älskar att återfinna på tyger idag är sådana mönster som finns i Balthazar. Allt är så otroligt fint & historierna är så söta jämfört med dagens barnprogram som mest verkar gjort för hjärndöda dumskallar.

Nu måste jag köpa resterande DVD:er också, för Juni tyckte det var lika bra som jag hade hoppats!

5 kommentarer:

Linda sa...

Men åh, den måste jag skriva upp på födelsedagslistan (lika bra att börja planera för den redan nu)!

Linda sa...

Hoppas ni får er en mysig nyårsafton och passar på att önska ett Gott Nytt År!

Magdalena sa...

Åh, jag älskar också också Balthazar (nostalgi på hög nivå)och måste bara få fråga vart du köpt filmen? :)

Hanna sa...

Jag köpte på discshop, kostar bara typ bara 59 kr!

Yaro Gabriel sa...

www1004
louboutin shoes
new balance shoes
ed hardy uk
salomon shoes
ray ban sunglasses
adidas superstar
pandora outlet
ugg outlet
ralph lauren polo
pandora outlet