09 december 2011

Mer mediciner in i huset.

För att göra en mycket lång historia någolunda kort (för det är egentligen en tvåtimmars cirkus i snöstorm, tusen telefonsamtal, ofungerande trafikljus & skrikande barn det handlar om) så kan jag säga att det blev ingen pakethämtning idag.

Precis när vi skulle gå ut igenom dörren så säger Junilicious för andra gången idag "Jag har ont i örat". Att enbart harmlöst ha klagat två gånger under en dag utan andra symptom som gnäll/feber/osv kanske låter som inbillningssjuka, MEN som öron/näsa/hals-barn själv så var jag 99% säker på att hon fått öroninflammation.

Fixade mig en snabb tid & fick komma in i princip direkt (well, jag gick in till den privata kliniken två promenadminuter bort som visade sig vara totalt överbokad, men jag ställde mig i receptionen & hoppades på det bästa. Eftersom jag såg lika sjuk ut själv medan jag  kom in med två hungriga barn med bananer i händerna så var de väl extra snälla)

Först tittade doktorn i det "friska" örat & sa att det inte såg så bra ut & sedan tittade han i det onda örat bara för att utbrista "Ojoj, jag förstår verkligen att hon har ont!" Det var en grav inflammation & även det friska örat var på väg att börja göra ont.

Själv fattar jag ingenting, hon har ju inte haft ont eller klagat alls? Dessutom är jag totalt manisk på mössa eftersom jag vet hur det är. Nu är det iaf flytande penicillin som gäller men det är ett jävla aber måste jag säga. När Kitty fick penicillin så spydde Juni av bara lukten, hon är närmligen extremt doft/smak-känslig. Efter en timmes övertalning lyckades jag dock få i henne utan spyor, men hon var skräckslagen & grät tröstlöst så snoret sprutade i hela köket.

Tillhör gör att Kitty även går på medicin sen en tid tillbaka & den får vi vålda in varje kväll under skrik, gurglanden & tårar, får vi i hälften så har vi lyckats bra kan jag säga.

Nu är det dubbel-ångest varje kväll hädanefter. Och morgonkaffet med guld i mun ryker också.

3 kommentarer:

kajjan sa...

Isglass fick Bella, det bedövar smaklökarna!då gick det jättebra...

Marie sa...

Jag vet inte om du följde hela min cirkus på FB när Vilda hade ÖIF sist. Hon klarade inte det flytande alls, det var kräk överallt varje gång, blödande mun efter att man tvingat in sprutan osv. Jag ringde och sa att man MÅSTE ju kunna göra något annat för får dom inte i sig hela dosen så är det ju så stor risk att det ligger kvar och blossar upp igen men neeeeej fortsätt med flytande äckelmedicinnen nu tyckte dom.
Iallafall så ringde jag återigen efter en dag och frågade varför hon inte kan få tabletter och det fick jag väl som inget svar på men fick det utskrivet och det var ju bara att dela tabletten och stoppa in den i yoghurten så var den borta i ett nafs ju. Superenkelt! Inga spyor! Inga tårar!
VARFÖR kan dom inte bara ge det enklaste direkt?!
BTW så hade Vilda sin första ÖIF när hon var 5 månader och visade heller ingen smärta alls utan vi upptäckte det då det började rinna ur örat, dvs det hade tryckt så hårt att trumhinnan spruckit :/

Hanna sa...

Tack för tipset Kajjan! Farmor sattes i arbete så nu dök ett stort packe isglass upp som jag hoppas funkar, när du säger det så borde det faktiskt funka!

Nej, det är ett elände med detta flytande! Frågade om tabletter men fick som svar att det inte funkade eller nåt, fattade inte riktigt. Apotekstanten sa däremot att det visst finns tabletter av samma & att det visst borde gå att byta. Funkar det inte så måste jag alltså ringa & fixa sådana, flytande penicillin är ju liksom den absolut värsta man kan få i munnen...

Kitty käkar tabletter däremot, men det funkar inte alls. Vi har testat att blanda i allt, men oavsett om hon sväljer all yougurth/fil/glass så kan hon med 95% säkerhet sortera ut medicinbitarna så de kommer ut igen. Vi håller på att bli vansinniga & försöker nu lösa upp tabletter i vätska & sedan ge henne med spruta. Resultatet där är att hon lärt sig att gurgla ut allt, alternativt spy. Det är helt hopplöst & jag vet inte vad vi ska göra. Jag hatar nattningarna kan jag säga.