21 december 2011

Snart är det julefrid.

I söndags så var vi på 3-årskalas för Alicia & hon fick ett blåndjur av mig. Har gjort en beställning på ett likadant, men då det första blev lite snedvridet så gav jag bort det & gjorde ett nytt till kunden istället.

Sen var vi på julmiddag med svärisarna samt faster/svägerska. Så gott med julmat, men nog känner man att det är max tre julmatsdagar om år som gäller om man inte ska bli spyless på sill, köttbullar & rödbetssallad.

Juni har varit på Tomtesagan med sin förskola & det uppskattades enormt. Hon har börjat utvecklats igen den tjejen sen hon fick börja förskola igen, det var verkligen stimulans hon behövde. Kitty är fortfarande kinkig dock, men så är hon ju mammagris & inte lika van som Juni att bli bortlämnad, samt att hon fick börja förskola lite väl sent för min smak. Ju tidigare desto bättre tror jag. Nåja, det ska nog bli förskolebarn av henne också! Bilden nedan är från förskolans hemsida.
Skulle köpa en julklapp åt Baby men väntade in extrapriset som jag visste skulle komma. När jag väl gick dit så hade det förstås sålt slut?! Gaah. Nåja, såhär i efterhand så kan jag nog vara lika glad ändå, har hittat bättre alternativ så det var bra att jag inte förköpte mig.

Sen fick vi en skyhög dagisavgift också, men det var tydligen fel så från 1900 till 1200 lyckades jag få ner den. Dock är det verkligen dyrt ändå, när Juni var 15-timmarsbarn i Villis & vi gick på maxtaxa så tror jag vi betalade runt 450 spänn, nu betalar vi alltså 1200 för Kittys 15-timmar på maxtaxa, Junis är gratis. Maxtaxa är väl inte direkt stämmande heller, jag har inte riktigt så bra föräldrapenning som det framgår i vår ansökan så jag får fixa det.


Dock är det det enda negativa med flytten som jag hittills märkt av. Något väldigt positivt är däremot att vi sänkt vår månatliga matkostnad med ganska precis hälften. Herregud så billigt det är att handla här! Så, vi ligger fortfarande på plus ändå...om man inte räknar vår dubbla boendekostnad då förstås, men den får vi dra av för sedan tack & lov.

Nu är jag iaf sugen på julmat igen & att öppna julklappar så nu hoppas jag på bra väglag på fredag & en mysig jul då jag även ska försöka hinna träffa vänner från kors & tvärs som kommer "hem" till byn.

Inga kommentarer: