20 november 2011

You win some, you lose some.

Min drömlampa låg ute på Tradera till vrakpris. När det var mindre än tio sekunder kvar så la jag 615 som första & sista bud (tro mig, det var en ren investering, de går runt mellan 1500-3000 eller mer på antiksidor). Hade ju egentligen inga pengar till sådant lyx men kunde inte motstå.

Well, vad händer? Jag har ledande bud men precis i sista sekunden så bara ökade lampan till 1200 & sen var auktionen slut i samma sekund! Dessutom hade två lystna budgivare legat där & chansat i slutsekunden & lyckats höja upp den till dubbla priset. Gaah, så dåligt jag mår nu, men tur att den gick för dubbla priset än vad jag lade iaf, jag som trodde jag skulle göra årets fynd. Kanske skriver något mer om lampan sen, men njae...ibland väljer jag att hålla inne med mina kunskaper så att jag helt enkelt får fynda ifred ;) Ibland om jag tror att Baby tycker jag köper konstiga saker så brukar jag bara försvara mig med "Se här vad de är värda, se vad jag fyndade det för & tänk själv hur mycket det kanske är värt när våra barn är stora?" 


Sen vill jag tilägga att jag aldrig köper saker för att det är "märkes" eller design, jag köper enbart saker jag tycker är snygga!

Gjorde däremot andra efterlängtade köp på både Tradera & Fejjan.
Ett fantastiskt snyggt elefanttyg! Kommer aldrig att sätta saxen i detta utan det ska bara få hänga som bonad i barnrummet.
Sen hade jag turen att få en bonad också fast i annan färgsättning....eller få & få, jag fick slåss & betala för den.
Sen har det blivit en klassiker också, bara för att jag fick den så billigt.

Nu saknar jag bara den finaste av alla elefanter;
Bonaden i denna färgsättning ovan! Ah, så gärna jag vill ha den! Det här är inga direkt ovanliga tyger  ens, de fanns i många, många barnrum förr (men innan min tid, i min generation var det betydligt smaklösare saker som hängde på väggarna), svårigheten är bara att de oftast glömts bort i nån låda & sällan syns nuförtiden. Det kanske är ett Ikeatyg? Har inte forskat, men ska göra det framöver.

Så, ifall någon mot all förmodan vill sälja en sånhär bonad till mig i bra skick så vill jag köpa den på studs! Har bra koll på priskurs på dem men är villig att lägga en liten extraslant bara jag får en ;)