14 oktober 2011

Vårt nya lilla kök.

Här kommer några bilder från vårt lilla kök i vår nya lägga. Lampan var trasig & kamerainställningen fick jag inte till, så bilderna är ganska mörka. Tapeterna är vita med nåt glitter & köksluckor är creme a´la 50-tal.  Jag är inte nöjd ännu förstås, men som provisoriskt mys duger det bra!

FÖRE
EFTER
Från hallen sett.
 Där bredvid bonaden ska det upp en stringhylla som jag ska ha alla mina tusentals burkar på...Valnötsbordet & de vita Theo-stolarna från EM passade ju perfa! Dessa möbler har vi haft på lagring i övet ett år faktiskt. Nu är bordet gjort för fyra, men vi har två inläggsskivor till som gör att man säkert ryms 10 pers totalt.

Inte världens snyggaste gardiner, men den extremt höga takhöjden gjorde att dessa var de enda som passade någolunda.

Kryddor & annat viktigt får stå framme. Egentligen ganska korkat med tanke på att flickorna häromdagen hade gjort snygga mönster överallt i köket med saltkaret. Givetvis är det en Marimekko-kopia för 20:-, såna saker skulle jag aldrig lägga pengar på men äkta retro kan jag lägga mycket pengar på ;)
Bara en annan vy, synd att färgerna blir så sjabbiga för det är de inte! Hittade en canvas med Campbell´s Soup (Jag är ju Warhol & popartnörd som ni säkert vet!) för några tior på Dollar Store. På en mycket malplacerad hylla står mitt bruna Gustavsberg-ställ med räkningar & sånt, men den där hyllan är en kvarleva från gamla grannarna så den ska bort. Uggleklockan passar inte alls in, men Kittydestroyer har förstört min snygga köksklocka så den får hänga där så länge.
Well, more is more är ju ledordet som sagt. Hade kvar massa dekorplast så det blev givetvis schackrutigt kakel. Hade jag inte haft några begränsningar så hade jag slitit upp plastmattan i köket för jag ger mig fan på att det gömmer sig ett schackrutigt golv därunder! Kanske i turkost eller rött?! Ah, jag är så nyfiken...
Köksluckorna kan man ha uppfällda, något jag vanligtvis föredrar i ett kök. Dock är det så litet i vårt kök att det direkt ser lite stökigt ut.

Hatar kryddhyllor men fyllde upp den med Dallas, matryoschkor & ljuslyktor. Tyckte även att min gamla plansch med Taxidriver gjorde sig bra.
Inte så snyggt men platsbristen gör att vi stuvar saker lite hit & dit. Rätt opersonligt ännu, jag är en sådan som smockar kyldörren full med saker men alla köksmagneter är i Villis. Dessutom behöver jag mina brickband som jag gömt undan nånstans.
Bara för min fetisch - burkar. Här är bara två av mina burkar, jag har så många att jag inte kan räkna & Baby blir galen på mitt tyg/burk-samlande. Well, välling & kakor är ju livsnödvändigt i ett småbarnshushåll!
Krups kaffemaskin som vi fick av morsfars tidigare är våran ögonsten, hur kunde man överleva utan kaffemaskin förr? Jajemen, ännu ett av mina senaste burkförvärv, Rosie vaktar kaffebönorna.

Jag stormtrivs i köket, det är mig personifierat & det känns varmt & ombonat. Synd att bilderna inte ger det rättvisa, måste in på Clas Ohlssons & köpa en kökslampa tydligen. Nu vill jag dock understryka att jag inte ägnat tusen timmar åt inredning, allt kom upp första kvällen mer eller midre eftersom jag har så otroligt mycket saker som jag har lagrandes bara väntandes på att komma på det rätta stället. Nu ser jag mest framemot att få hit alla saker som vi ännu inte fått hit & att hyllan åker upp.

På tal om detta så kan jag säga att jag flera gånger försökt ha det sådär vitt, avskalat & modernt som alla ska ha nu men det är bara att konstatera fakta - det är såhär jag trivs överjävligt bäst. Tycker inte det finns något vackrare än färger, udda saker & lustiga matchningar så jag är nog ett helt hopplöst fall när det kommer till heminredning :D

5 kommentarer:

Kstin sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Anonym sa...

Sorry... fel id...
Jättefint! Himla mysigt! Dundrar in på en kopp kaffe nästa gång jag är i Pite =D

Kajjan sa...

Mysigt ni har det Johanna! Och en Campbell´s soup fick även följa med mig hem då jag var i Lycksele härom veckan! Så snygg så!

Linda sa...

Så himla snyggt! Och härligt att du fick tillbaka väskan OCH internet! Nu går det minsann framåt och uppåt igen! :-)

Kattis sa...

Mysigt och Johannigt det ser ut. Kram på er