31 oktober 2011

Tankar kring Bamse & fotbollsavsnittet.

Av besserwissrar som vill vara överintellektuella så anklagas ofta Bamse för att vara kommunist, likväl som smurfarna sägs vara nazister. Om det kommer inte mitt inlägg att handla om eftersom jag tycker att man inte ska övertolka saker jämt. Men...


Har ni sett avsnittet när Bamse, Skalman & LilleSkutt spelar fotboll mot Vargen & hans kusin? Herregud, jag blev uppriktigt förbannad, en ilska som blev värre & värre ju längre fram i avsnittet jag kom.

För att göra det hela kort & ta upp det mest störande så är det ungefär såhär.

Vargens kusin tar bollen & springer mot målet där Skalman sitter. Skalman har uppfunnit en stol som fångar alla bollar medan han själv sitter där & läser utan att ens höja blicken. Vargens kusin skjuter sisådär 20 skott som alla fångas av denna makalösa uppfinning & under tiden blir han totalt utskrattad av publiken. Sen när Bamse dribblar bollen så gör Vargens kusin krokben på Bamse så att han ramlar. Pga detta får Bamse skjuta straff mot Vargen som står i mål. Bamse säger då ungefär "Det är bäst att du aktar dig från målet för jag skjuter hårt!" Vargen som är målvakt försöker dock ändå fånga bollen & när Bamse fullpreppad med dunderhonung skjuter bollen rakt i Vargens mage så flyger Vargen flera kilometer bort & landar i en stor vattenpöl, förmodligen har han riktigt ont. Bamse säger då "Kom ihåg att jag varnade dig!"

Vari ligger nån form av rättvisa här? Är verkligen Bamse världens snällaste björn? Jag tycker att Bamse verkar vara en ganska jävlig björn som bara är snäll mot de sina men resten ger han fan i. Jag skulle vilja gå så långt & påstå att Bamse faktiskt är mobbare & att Vargen är Bamses mobbingoffer.

Det är liksom ok att ha en målvakt som är en uppfinning som är omöjlig att skjuta förbi. Det är liksom ok att vara dopad i matchen & hota den andres målvakt & dessutom består Bamses lag av tre spelare medan Vargens bara består av två.

Det finns ingen rättvisa helt enkelt & jag börjar verkligen ifrågasätta Bamses godhet.

5 kommentarer:

Stefan sa...

Helt riktigt. Sjukt avsnitt faktiskt!
Fast vargen har nog sina bägge kusiner med i laget så antalet är nog lika... :)

Lopez sa...

Bamse är en jävla skitbjörn! Så, nu var det sagt också.... Har ni läst Tivoli? Massa bra serier, kul teckningar och inga fjantiga björnar....

Tella sa...

ja, faktiskt sant! Vilken bra analys!! Jävla Björn.

Anonym sa...

i ett avsnitt så bankade bamse ihop två trolls huvuden!
och han som ALDRIG slåss!

Unknown sa...

Det här blogginlägget uppskattas starkt här i Åländska skärgården!