18 september 2011

Nu kommer ryssen.

Igen.

Jag är så trött på detta ubåtssnack! Varenda år är det artiklar om hur man tror sig misstänka att det ligger en ubåt under vattenytan vid nån kust.

Försvaret agerar oroligt och spekulerar stirrigt kring bojar som rör sig anmärkningsvärt konstigt och om uttrar som är ubåtar som givetvis visade sig vara uttrar ändå.

Vad är vi rädda för?! Varför skulle en ubåt ligga runt Sverige och spana och vad skulle den överhuvudtaget kunna se som är så hemligt? Tror ni den skulle ha atomvapen ombord fastän det inte ens finns någon hotbild mot oss? Frågan är ju framförallt vad den skulle kunna tänkas göra här innan vi drar förhastade slutsatser om att den finns. Är det helt crazy olagligt att kanske bara provköra en ubåt?

Om nu Ryssland (ja, vi skyller jämt på dem) vill spionera på oss så är det förmodligen en mer lyckad operation att de bara går som civilklädda turister i en svensk stad - utan ubåt.

Lägg ner det här nu, jag blir galen.
Published with Blogger-droid v1.6.9

3 kommentarer:

Moa sa...

För det första fanns det fler ubåtar i svenska vatten på 80-talet än den som gick på grund (den var dessutom kärnvapenbestyckad), det har tex amerikanarna erkänt i efterhand. Dessutom finns det massor av information som spioner i turistkläder inte kan få reda på, så som svenska försvarets undervattensförsvar och svenska gas och oljeledningar som skulle kunna vara ett mål. Jag tror absolut inte att något land planerar en attack men att vara så naiv som att tro att andra länder inte kartlägger sverige, det får man inte vara.

Hanna sa...

Nog vet jag om att det har funnits ubåtshistorik i Sverige, men som sagt så ser jag ingen anledning till att oroa mig. Vi kartlägger ju också andra länder för att veta vad de sysslar med så det är väl inte mer än rätt att även vi blir spanade på. Det som retar mig är bara att vi hojtar "ubåt!" i parti och minut så fort man upptäcker något utanför ramarna - det finns ju mycket under ytan och risken att det just är en ubåt är nog minst :)

Anonym sa...

стыдно, граждане, спридить хетсы мут фолкгруппов
вот пожалуюсь в ваш гитлерюгенд