09 september 2011

Brudarna Högdahl & minitrippen.

Idag åkte vi iväg på tripp till Lycksele eftersom Juni hade tid hos ögonläkaren. Som jag nämnt tidigare så är det endast vid de tillfällen då vi har planer som Kitty bestämmer sig för att vara vaken under natten. Fyra timmars sömn blev det innan vi klev upp kl. 06 & åkte iväg  i ösregn kl. 07.

Vi hann bara 3-4 mil innan det var dags för första stoppet. Juni blev åksjuk & vi hann inte riktigt ut ur bilen. Det vi glömt hemma den här gången var givetvis extrakläder & papper. Vi fortsatte med en mindre klädd Juni & en vag spylukt i bilen. Kom fram till doktorn ca. 08.33, enbart tre minuter sena. Besöket gick bra, men synen var inte lika bra som de tyckte den skulle vara tyvärr. Under hela besöket kände jag en viss spyodör från Juni så jag fick gå på toa & tvätta hennes skor & kasta strumporna, byxorna hade bara några stänk på sig tack & lov.

Gick ut från lassa med en ännu mindre klädd Juni & hann bara komma till p-platsen förrän jag är akut kissnödig. "Jag går sen" tänker jag. Vi drar till stan för att dra en fika när vi upptäcker att klockan bara är 09 & två fikaställen ännu är stängda. Till slut hittar vi ett öppet kondis bredvid Åhlens & går in & fikar. Precis när vi fikat klart upptäcker jag att Kitty dragit världens bajskalas & det luktar s*tan, återigen, givetvis ingen toa på fiket & inget annat ställe öppet.

Vi drar ut i konstanta ösregnet & jag lägger in Kitty i bakluckan på bilen & hittar tack & lov våtservetter samt tömmer en påse som jag kan använda som skräphink. Vi blir blöta & kalla & när jag väl är klar så knyter jag ihop bajspåsen bara för att upptäcka att det kommit bajs utanpå påsen varvid det kommer på mina händer. Givetvis är våtservetterna slut & de handdukar/filtar som finns i bilen är redan använda som spytrasor. Under tiden har Juni sölat banan & välling i bilen.

Jag ser en fontän mitt på torget så jag går dit & tvättar våra händer. Istället för att bara vända hemåt igen tänker jag att vi går på Åhlens innan vi drar för att det helt enkelt kändes trist att köra 24 mil tur/retur bara för att vara på plats en halvtimme.

 När Åhléns öppnar drar vi en snabb check & en minishopping;
En gul fruktkorg, påslakan till Kitty, en par 70-talsbruna manchesterbyxor & (ännu) en pippitröja till Juni.

Sen tänker jag att vi gör Lindex också. När vi kommer dit är Juni helt rabiat & går & gömmer sig under alla klädställningar & är på allmänt uruselt humör. Kitty river av plagg från galgar till höger & vänster & nånstans här så hinner jag på chans köpa en bh. Medan vi betalar har Juni i sin eter tydligen gömt Kittys mössa nånstans i butiken & den kommer aldrig åter. Alla är sura & arga när vi går till bilen för att åka hem igen.

Under hemfärden är jag så kissnödig att jag håller på att dö & dessutom så känner tom jag mig lätt åksjuk efter den dåliga vägen. Hemfärden bjöd alltså på ett stopp, spypaus för Juni & kisspaus för mig i skogen.

Jag hinner bara komma hem, göda kidsen & ta ett kort när batteriluckan från kameran ramlar lös eftersom "någon" bitit av den & därmed gjort den obrukbar. Härliga fredag!

Dessa resor är förbaskat dryga & då har vi dessutom kvar en Umeåtripp nästa vecka då Kitty ska kolla sina höfter. Samma visa igen då alltså fast dubbelt så lång sträcka, 50 mil tur/retur & bara 15 minuter på lassa - sjukt ovärt med allt bestyr det innebär helt enkelt. Pepp, pepp...

2 kommentarer:

Sofia sa...

Hahaha, stackars er! Jag läser och förbereder mig på vad vi har att se fram emot så vi förhoppningsvis också får barn... :) Förresten var Anders och jag på en promenad i går och hittade en finfin lekpark nära där vi bor. Vi tar ju gärna och lastar av er när ni känner att ni inte orkar. Även det skulle nog vara en bra förberedelse...

Linda sa...

Hujedamej! Det låter som om ni behöver semester. Igen! :-D