04 augusti 2011

Mandelbiskvier, en ganska otrendig historia.

"Mandelbiskvier och en klick vispgrädde gör en vanlig tallrik nyponsoppa till kalas"

Sist Junilicious var sjuk så åkte jag & köpte nyponsoppa till henne, men döm om min förvåning när Baby ropade "Köp mandelbiskvier också!"

Alltså mandelbiskiver, känns inte det väldigt omodernt, finns sådana ens kvar längre liksom? Jag har aldrig direkt fått sådana serverade, men så har jag aldrig gillat nyponsoppa heller. Jag kan bara minnas en från min barndom som hade sådana i skafferiet, men denne hade även lite äldre föräldrar.

Det lustiga var att jag letade så förbannat länge efter dessa omoderniteter men det var för att jag "visste" att påsen såg ut som den gjorde på denna bild ovan, blå med gul text (lite snarlikt Tyrkisk Peber). När jag till slut gett upp så såg jag plötsligt törbiskvierna, de hade numera en transparent påse & såg lika trista ut som de smakar.

Så går det när man har förutfattade meningar om saker, man ser inte skogen för alla träd.

4 kommentarer:

Lina sa...

Åh nyponsoppa, biskvier och glass är min singelkost!

RobertL sa...

Sjukt längesen jag åt det, måste fixa det imorgon och njuta av både smak och nostalgitripp =)

Fia sa...

Usch.. Jag hatade mandelbeskvier.. Tycker fortfarande inte om dom :S MEN.. Keso i nyponsoppan är MUMS! Minns att jag fick det på dagis när jag gick på Solbacken.. Flera år funderade jag på vad det var jag hade fått i nyponsoppan tills jag kom på det.. Keso! Jäklar se gött! :)

kajjan sa...

Jag älskar mandelbiskvier, går ju inte att käka nyponsoppa utan det och glass såklart!!! =)Och även att knapra dem som godis ;)