20 juli 2011

From Tokyo with Love.

Idag fördrev jag & girlsen lite tid på biblioteket & jag lånade den här boken, läs mer här. Jag fascineras väldigt mycket av udda kulturer & den här boken var verkligen skitkul att läsa, det tog mig bara nån timme eftersom den är färgglad & upplagd lite som en tidning. HÄR är författaren/journalisten/bloggaren.

Den handlar om Japan förstås, underliga saker man hört talas om som man här får bekräftat. Speciellt mycket skrattade jag åt det det lite barnförbjudna "sexkapitlet" förstås. Jag har ju sett dokumentärer om de här speciella "maidsen" de har & här får man läsa om ännu sjukare saker.

Ja, de är roliga japanerna, vad får de allt ifrån? Allt känns som en låtsasvärld på något sätt... Om jag ska generalisera, vilket jag måste göra eftersom jag bara betraktar dem utifrån, så känns det som att de alltid försöker vara högpresterande på jobb etc, men när de sedan blir privata så blir de som småbarn. T.ex. dessa konstiga inrättningar som exempelvis dataspelscaféer med tv-spelsutklädda servitriser som i slutändan ändå bara visar sig handla om ett lagligt handjob i ett bås, eller restaurangerna med speglar i golvet där servitriserna går troslösa under kjolarna... Just sexualiteten verkar helt...tja...förvrängd? Är det nån form av undertryckt sexualitet eller vad är det frågan om?!

Ok, jag lämnade ämnet lite väl mycket där MEN det är helt enkelt så fascinerande - läs den! (...& visst blev jag sjukt sugen på att besöka Japan en dag, jag skulle älska att gå runt där & bara fascineras av folk!)

It´s Kawaii!

Inga kommentarer: