03 juni 2011

Det här med vikt.

Det är alltid tal om vikten, alltid att man väger för mycket.
Jag har dock inte det problemet. Faktum är att jag tappat vikt utan att vilja eller ens förstå varför? Jag brukar konstant väga mellan 57-60 kg. Jag äter vad jag vill, när jag vill & jag är en såndär latis som aldrig rör mig så jag har alltid tyckt att det är en helt OK vikt. Om vikten kunde fördelas bättre över kroppen hade jag dock varit riktigt nöjd!

Men, åter till grejen. Såhär har jag nog vägt de sista 13 åren eller åt, vikten är som sagt alltid konstant, förändras aldrig förutom att jag går upp 20-25 kg när jag är gravid - som jag tappar igen utan minsta ansträngning förstås. Jag har haft 27 i waist sen jag var 17 eller nåt, men sista tiden har jag dock tappat matlusten litegrann & äter mindre är normalt. Jag vägde mig för nån dag sedan & insåg att jag vägde knappt 53 kg?! De där tappade kilona har jag faktiskt märkt också, mina 27:or är nästan lite stora & jag skulle nog kunna använda w26 nu om jag vill, storleken jag hade för 15 år sedan.

Till skillnad från alla som klagar över för mycket vikt så måste jag alltså klaga på för lite vikt, jag vill inte väga så här lite! Varför aptiten försvunnit vet jag inte för jag mår verkligen bra både fysiskt (vad jag vet) & psykiskt.

För mig är det liksom inte klädsamt alls att gå ner i vikt. Jag har redan smala ben & armar & mina bröst är sedan länge helt försvunna pga ammande barn så går jag ner i vikt så ser jag rent utmärglad ut! Dessutom blir min enda fettdepå (magen) mycket mer framträdande eftersom det är det enda stället där jag har nåt kilo för mycket.

Kroppen är mystisk minst sagt. Dock lagade Baby så otroligt god middag idag att jag nog faktiskt åt dubbelt så mycket som honom så nu kanske aptiten kommer tillbaka igen :D

3 kommentarer:

Kerstin sa...

Tappad aptit kan ha med tex tristess eller att man är understimulerad. Aptiten är kopplad till ganska mycket =)

Sofia sa...

När ni hälsade på tänkte jag faktiskt på att du för tillfället är smalare än vanligt. Inte att det märktes jättemycket, dock. Jag blev snarare lite avis, för jag har börjat tycka att det är lättare att gå upp än att gå ner :) Men det där med former kan man ju kanske lättast uppnå om man tränar mer, gärna styrke, och äter mycket också. Man blir hungrigare när man har tränat :) Men om man är lat som jag kan man kanske bara försöka äta sig proppmätt varje gång man äter...

Retrophilia sa...

Jag har samma problem, jag äter som en häst men lägger inte på mej ett gram! Blev så less förra sommaren så jag var till en läkare som tog en massa prover, allt var helt normalt! Jag var på en praktikplats där jag rörde mej mycket och lyfte tungt. Rasade 5 kg på en månad även fast jag hade dubbla matlådor med mej! Nu har jag lyckats gått upp till 46-47 kg och jag har aldrig vägt mer än 48! Kroppen är bra konstig! Hade trott att det var lättare att lägga på sej nu när man blivit äldre.

Som Sofia skrev så är styrketräning ett bra tips! Man orkar äta mer också :) Förr styrketränade jag 2 gånger i veckan. Nu rör jag på mej så mycket i mitt arbete så att jag nästan ser ut som en bodybuilder, haha.