04 maj 2011

Många dagar av dystra tankar.

De sista dagarna har mitt sinne varit tungt. Anledningen är Lilla Tilde som väckt upp så otroligt mycket känslor inom mig, det är så orättvist & jag har svårt att tro att det finns en gud någonstans. Alla går vi mot döden, men små barn ska inte behöva göra det. Jag tänker hela dagarna på Tilde & hennes familj & blir livrädd att något liknande ska hända oss någondag. Hon har fått mig att förstå att man inte kan ta saker för givna, vadsomhelst kan hända efter vägen, kanske till & med någonting som förändrar allt för alltid.

Jag känner inte Tilde eller hennes familj personligen, men på en sån liten ort som denna (drygt 4000 i centrum, totalt 8000 i kommunen) så är vi alla kända inför varandra. Tilde är någons elev, någons granne, någons bästa vän. Min bästa väns moster är bonusmamma till Tilde & bonusmamman är i min mammagrupp. I min barndom så rörde jag mig i samma leksällskap som Tildes mamma & för bara ungefär ett år sedan så bodde hennes pappa bara två hus bort från oss. Alla känner alla, alla har vi någon form av relation till varandra & det är kanske därför allting känns så väldigt nära när något otäckt drabbar någon.

Hon har engagerat hela samhället, alla håller vi tummarna & har henne i våra böner. Alla tänker vi nog "Om jag bara kunde göra något"

Nu har Tilde fått komma hem. Komma hem för att omgiven av sina närmsta få somna in för gott. På mindre än ett år så har allting förändrats för denna knappt 10-åriga lilla söta flicka & det enda som upptar mina tankar om dagarna är tankar på henne & hennes familj. Att förklara döden för ett barn är svårt, men tänk när du är så förståndig att du vet vad det innebär & att det är just döden du själv väntar på? Gud eller vad man nu än tror på har prövat denna fina tjej & hennes familj alldeles för hårt, det är omänskligt & jag finner knappt några ord. Här finns ett litet reportage om henne att läsa också.

Stöd kampen mot cancern, gör som många andra & visa henne erat stöd, gå in på Tildes insamling. Det behöver inte ens kosta mycket! Min far föregick med gott exempel & skänkte ett bidrag från Tärna/Hemavan Airport AB & nu uppmuntrar vi fler företagare att göra det, framförallt våra lokala företag - alla Vilhelminas företag borde kunna bidra med en liten slant! Kanske kan just ert bidrag hjälpa andra barn att leva i framtiden. För barn ska leva - det är av den anledningen de föds!

2 kommentarer:

Sonja sa...

Men åh ... :( så hemskt...
Man vill bara gå och krama om sina barn, och aldrig skälla på dom mer!

Lina sa...

Du sätter verkligen ord på det en annan också går och funderar på.
Sen tycker jag att det var en bra uppmaning till Vilhelminaföretagarna. Det vore faktiskt otroligt bra om det uppmärksammades. Även om det inte hjälper Tilde så kan det hjälpa andra barn, och vad vore väl finare än om det fick vara just i Tildes namn.