13 maj 2011

Jag klipper fanimej till!

Imorgon skall jag klippa mig hos Kajjan. Det är (förutom mina två tidigare luggklippningar) mitt första egentliga frisörsbesök någonsin. Jag har tröttnat totalt på mitt midjelånga, helraka & totalt frisyrlösa hår & inser att jag måste göra något NU. Jag är väldigt rädd för förändringar, men nu är jag beredd på att förändra mig & sen är det bara att jag vänjer mig. Som det är idag så har jag mitt hår konstant i tofs, enda gången jag har det utsläppt är på fest en gång i halvåret så det känns lite pointless att spara det bara därför. För att Kajjan ska se vad jag funderar på så lägger jag därför ut några bilder nu med vad jag gillar & inte gillar!
Jag vill ha kvar längden men klippa upp det på nåt sätt så att en del delar blir kortare & en del har kvar sin ursprungliga längd. Sen vill jag ha nån form av snedlugg. Bilden ovan är jag jätterädd, jag vill absolut inte ha den här hockeyfrillan som många går med nug, det där korta spretet är ett NO-NO!
Det här är också för kort & spretigt, frisyren känns lite för tight. Sen vill jag nog inte ha sådär pass "perfekt" inramat runt ansiktet om ni förstår vad jag menar, det känns för strikt, jag vill ha lite mer "soft rockig nochalans".
Det här känns också lite väl inramat runt själva ansiktet tycker jag, men kanske blir det snyggt ändå? Njae, jag är tveksam. Frisyren i sig är väl egentligen ganska fin, men jag tror att de där blonda slingorna förstör en del eftersom jag tycker att hon får så kort hår uppe på huvudet (vilket skrämmer mig lite), men hade det varit mörkt så hade jag säkert aldrig tänkt på hur kort det håret var.
Jag vill som sagt ha en rätt soft frisyr (äger ju inte ens en hårprodukt!), den ska både kunna vara lite glam & rockig beroende på humör. Tjejen ovanför har väl klippt upp kanske lite för lite, det ser ut ungefär som jag har det idag fastän mitt är avnött. Dock blir detta ett mellanting men är kanske lite för lite förändring än vad jag är ute efter,
Det här är också en mellanting på just lugg & runt ansiktet. Jag vill ha en mjukare snedlugg istället för de där testiga inramningarna (tror jag, jag är beredd att höra vad experten säger), men det här är kanske lite väl tjock snedlugg, jag får väl ingen hår kvar sen isåfall. Dock är den ett bra exempel på "mjuk inramning".
Den här tjejen är jättefin tycker jag, men hon har förmodligen löshår som gör att det blir tjockare. Hon är dock ett bra exempel på både rockig & glam, det är soft & inte spretigt, långt & inte alltför kort. Jag har ju trots min längd relativt tjockt hår, men hur tjockt hår jag behöver för att göra en frisyr som blir snygg har jag ju ingen aning om. Det håret som jag vill ha kvar längden på får ju inte bli alltför tunt heller, jag vill ändå ha lite längd kvar att stödja på om det går eftersom jag gillar mitt långa hår.

Den här tjejen tycker jag också är jättefin (förutom att hon tuperat upp lite väl mycket uppe på huvudet). Mjuk inramning, bra tjocklek, men alla är snyggare i mörkt hår så det kommer ju att bli mitt platinablonda fall.
Här har vi iaf en blond brud som är skitsnygg, iaf den svartvita bilden. Mitt omdöme kan dock präglas av att hon är metalbrud & väldigt lik Maja i The Sounds, men snygg är hon! Jag gillar den svartvita bilden väldigt mycket, hon ser rockigt cool ut. Den högra bilden är jag dock mer tveksam till, det är hur mycket som är uppklippt som jag funderar kring, det rosa förstör väl själva intrycket också.

Så, jag har ingen aning om vad Kajjan hittar på men jag lovar att det kommer att bli snyggt & bara jag får några dagar att vänja mig så kommer jag att älska det också. Kajjan ÄR superduktig, jag är inte ett dugg oroad alls, det är bara JAG som ALLTID kommer att ha svårt för förändringar. Dock är det såhär, DET KAN INTE BLI SÄMRE ÄN NU! :D

Före & efterbild dyker väl upp senare!

2 kommentarer:

Kajjan sa...

Super! KOmmer att bli kanonbra! =) Ses imorgon, eller idag kanske man ska säga ;P nu måste jag verkligen isäng. Fastnade ju framför Gagas show...my god, hon är galen men ändå helt underbar! Haha...

Gonatt!

Kerstin sa...

Spännande! Ser fram mot resultatet.