19 maj 2011

Hanna & Iittala-mysteriet.

INTRO: Jag har aldrig varit nåt fan för Iittala. Iittala är väl sveriges mest hypade Svensson-lyx, men grejerna i sig tycker jag inte är speciella alls & skulle aldrig personligen lägga pengar på såna här saker, tycker de är rätt tråkiga faktiskt. Speciellt eftersom du kan köpa i princip likadana glas på Ikea för en femma, eller Marimekkoskål-kopior på Dollar för en tjuga.

Hursom. Jag är ju ändå rätt bevandrad i inredningsvärlden & vet att det ändå kostar en slant med dessa grejer. Nu till mysteriet som ni måste hjälpa mig att lösa!

"Ponera" att jag hälsat på en av Babys vänner. Det var ca 1½ år sedan jag var där sist & allt såg först ut som vanligt. Sedan såg jag plötsligt en grön Iittalaskål varav jag konstaterar: "Här har man gått & blivit trendig minsann!" Baby var ändå där för mindre än ett år sedan & då fanns inte ett spår av några sådana här designprylar.
Jag fortsatte min rundvandring i hans tvåa & skulle ta en kopp kaffe när jag möttes av denna syn i köksskåpet....Hmm.
Jag blev misstänksam & när jag började kolla runt såg jag dessa saker spridda precis överallt i hela lägenheten. Det var så mycket att det märktes att han liksom inte ens visste vart han skulle ställa alla prylar!
Han hade till & med köpt ett nytt vitrinskåp för att rymmas alla glas, vaser & andra Iittalaföremål! De fanns överallt, jag blev nästan blind av dessa röda märken med i:n på.

Nej, det tog aldrig slut. Jag blev galen av nyfikenhet men han vägrade att säga hur han förskansat sig dessa saker & varför. Det enda som skulle få honom att berätta var om jag klev upp från sängen, sminkade om mig & följde med till det ökända Daltons. Det var tyvärr för jobbigt för mig just då, men i efterhand ångrar jag mig.

Det här är alltså en ungkarl på ca 32 år. Bor själv, har ett bra jobb, gillar ligafotboll, trav, hockey, öl & annat typiskt manligt. Mycket ekonomisk, lägger aldrig ut pengar på skit, jobbar på att bli miljonär, starta eget & glassa runt. Han är superintelligent, den absolut vettigaste människan jag känner & en benhård realist. En man som går att lita på i alla väder & som jag fullkomligt älskar att diskutera med eftersom allting han säger är så sant.

Det sista han bryr sig om är väl Iittalaprylar liksom, jag fattar inte grejen?! Vi räknade till  ca 98 stycken synliga föremål, sen hade han även smörknivar, osthyvlar & sådant i samma serie.

Mysteriet är alltså; varför har han plötsligt ett helt lager av dyra saker som han inte är intresserade utav?! Jag ska bidra med några funderationer jag gått igenom, de mest uppenbara.

1: Han ligger med någon tjej som jobbar inom Iittala & har därför fått nån form av förmån. En helt obegriplig förmån dock.

2. Han är hälare. Dock är han ju världens ärligaste människa & att han skyltar med föremålen talar ju väldigt mycket emot detta.

3. Han måste fått nån form av utbyte via jobb/kontakt. "Hjälper du mig med detta så får du ett parti Iittala av mig som jag har till övers" typ.

Nej, jag går bet. Nån som har nån tanke kring detta? Att han köpt allt detta själv på mindre än ett år finns ju inte på världskartan för en man som ropade hem Börje Salmings signerade tröja under en blöt kväll.

Jag är så nyfiken att jag dööööööör! (Fattar ni att han är singel förresten?! Ta han!)

2 kommentarer:

Gudrun sa...

Han kanske är en jäkel på äta glass?? Ibland ha man ju fått nåt Iittalaglas när man köper glass osv.

Tella sa...

han kanske vill sälja loss lite? ;-)