22 maj 2011

Hanna på Crazy Horse, nej på hotellet var det ja.

Tanken var att gå ut nästa helg eftersom vi i mammagruppen tänkte äta, bada & gå ut på Hotellet tillsammans. Dock sket det sig totalt för mig då Baby måste åka bort precis då & morsfars är borta så jag fick ingen barnvakt. Igår bestämde jag istället för att spontant haka på mina kusiner, den ena hade nämligen 20-årsjubileum så vi tänkte att det är en bra helg att gå ut på - lite äldre folk ute helt enkelt.

Men vilken miss allting blev! När vi gick från förfesten till Hotellet så blev jag inte insläppt? Givetvis hade jag druckit, men jag var absolut inte onyktrare än de andra i sällskapet & jag var verkligen inte speciellt påverkad alls. Alla gick in före mig & Mariah betalade för mig eftersom jag inte hade kontanter, men när jag skulle visa leg för vakten (nya vakter tydligen, jag har ju inte varit på Hotellet på 2 år så jag har inte hängt med) så blev allt fel. Jag sa till vakten lite skämtsamt "Vänta bara, jag måste leta i väskan men den är så proppfull att det kanske tar ett tag". Jag hade sminkväskan där, extraskor att gå hem i, en tröja från förfesten + mobil & korthållare. Jag börjar rota i tygkassen på känn & tycker mig finna korthållaren (som är exakt lika stor som min mobil både till storlek & form), men när jag drar upp den så var det förstås mobilen så då säger jag typ "Nej, det blev ju fel, vänta..." Då var det tydligen kört. "Du är för full!" säger vakten & sen "Du kan inte stå rakt!" Jag blev helt chockad & bara "Va?" "Du får gå ut & vänta!" varav han hyser ut mig.

Nu är det ju dock så att jag i flera års tid blivit varnad av Baby för just vakter & vilket jävla sätt en del av dem har, men jag har aldrig behövt se såna idioter personligen förrän nu. Jag hade iaf lärt mig att man ska aldrig diskutera, ifrågasätta eller göra något annat för då kan man bli utkastad direkt om man har otur. SÅ jag valde att inte säga något utan gick ut & ställde mig för att vänta. Mina skor hade ca 1 decimeters klack & var fruktansvärt obekväma (vilket jag klagat på hela förfesten), så tro mig, att jag hade svårt att stå still var inte så underligt. Dock kände jag mig orättvist behandlad så jag tänkte att jag minsann skulle bevisa att jag inte alls var i något dåligt skick, jag var bara på väldigt bra humör, så jag stod jävlart blickstilla därute & vågade knappt byta fot att stödja på av rädsla för att se onykter ut.

Vet inte hur länge jag stod där, kände mig ju rätt utsatt & obekväm minst sagt, folk i sämre skick passerade & gick in under tiden. Kanske stod där 20 minuter innan jag bestämde mig för att gå in igen för att kolla hur länge jag skulle behöva stå där. Nånstans inom mig kände jag att har man väl blivit nekad en gång så tror jag inte att man får komma in igen & ja, jag ville ju inte stå där hela natten i onödan liksom. Gick in & frågade en av ägarna som stod i insläppet hur länge jag skulle stå därute, men hon tyckte att jag kunde komma in. Rätt ska dock vara rätt tyckte jag & jag sa att jag ville tala med vakten som nekat mig först så jag verkligen skulle vara godkänd att komma in så de inte kastar sig över mig sen. Då kommer den andra vakten & säger direkt "Du får inte komma in, du får gå ut!". Detta utan att hon ens pratat eller tittat på mig, snacka om att döma mig på förhand. Jag tycker hela tiden att jag varit mycket tillmötesgående & trevlig så när jag får sån behandling så tar jag väldigt illa vid mig, jag kände mig otroligt kränkt, ja jag blev så kränkt att jag tom grät en skvätt på vägen hem. Kände att om jag hade haft på mig en pastellklänning med blommor & varit diskret sminkad istället för hårdsminkad med skinnjacka så hade jag nog kommit in, de kändes som de dömde mig lite utifrån hur jag såg ut.

Tillhör historien om dessa maktmissbrukande vakter var vad jag fick bevittna. Först föser de ut en kille när jag står därute, han skrattade & var glad & gjorde då inget motstånd då jag såg honom komma ut utan var väl som jag, försökte acceptera det. Han är en bekants bekant så han kom fram & snackade lite med mig (det var ju som bara jag där), så vi skrattade tillsammans & skojade lite om vår behandling. Vi stod där i några minuter när plötsligt två vakter kastar sig ut från entredörren & springer på killen igen mitt framför mig & brottar ner honom på marken medan de skriker typ "Våld mot tjänsteman!"  & tar fram handfängsel. WHAT?!?! Det var ett sånt förbannat oprovocerat övervåld att det inte finns, jag blev så jävla upprörd, vakterna är tammefan precis såna där vakter jag hört skräckhistorer om!

Killen fick gå in i en polisbil & jag sa åt poliserna att det här ville jag vittna om, så här får det inte gå till! Tro ni att de ens ville ta mitt namn? Nejnej, jag fick tjata för att de skulle ta mitt namn men jag tror ju knappast de skrev upp det. Blir det dock nån rättssak för killen så hoppas jag att han ser till att jag får vittna, man har ju ingen chans mot vakter som bara håller varandra om ryggen, MEN rätt ska vara rätt!

Nej, nu har jag faktiskt fått se dessa typer av vakter jag hört talas om. Baby berättade om en kompis som körde & var spiknykter men blev nekad inträde en gång för att han "var för full". Han hade blivit så arg att han åkt raka vägen till polisen & tagit ett test (som givetvis bevisade att han var nykter), sen anmälde han vakterna för behandlandet, men vad gör då vakterna? Jodå, de gick ihop & anmälde honom tillbaka för våld mot tjänsteman & eftersom de var två vakter som ljög tillsammans mot en så vann de förstås.

Ni minns väl alla hur det gick för Anna Sjödin, SSU-tjejen? Man blir ju mörkrädd över såna här maktmissbrukande vakter!

Nej, det var första gången jag gick ut på två år tror jag & absolut den sista gången jag besöker Hotellet. Visst, kanske är det inte Hotellets fel då vakterna tydligen är underordnade någon annan, MEN de kanske bör få upp ögonen på VILKA vakter de har? Givetvis ska vakter finnas som kan ta tag i dem som är för fulla, för bråkiga eller gud vet vad, men att de ska behöva vara så orättvisa, otrevliga & oprovocerat våldsamma är fan inte OK. Varför tror ni att jag ville bli godkänd av vakterna andra gången jag gick in istället för att bara gå in? Jo, jag var livrädd för att jag skulle bli överfallen & handfängslad om jag bara gick förbi, de verkade ju minst sagt vara på ett förbannat dåligt humör.

Så, efter att varit på väldigt bra humör, tillmötesgående utan att klaga & försökt bevisa att det faktiskt inte var nåt fel på mig, så fick jag ändå gå hem med svansen mellan benen. Baby vet hur jag blir när jag är full, men när jag ringde honom när jag väntade så hörde tom han att det inte var något fel på mig, jag brukar nämligen schluddra när jag är minsta mer berusad än bara salongs. Jag kan gott erkänna när jag varit full eller rentutav aspackad, men att bli nekad när jag faktiskt var skötsam & trevlig gör att jag känner mig vansinnigt kränkt & övervåldet jag fick bevittna får mig att må dåligt. Ska det få vara såhär, får det funka så?

Nej, jag fortsätter nog med det jag börjat; jag går aldrig ut i Vilhelmina längre. Detta tog verkligen död på all pepp nånsin.

1 kommentar:

Sonja sa...

Men herregud. Tur att hotellet är så trist och alltid samma sak.