04 april 2011

Skönhet i Vilhelmina.

På kusinträffen så snackade vi barndomsminnen & garvade så fönstrena höll på att rasera. Hursom så kom vi att tänka på den klassiska affären "Guns Parfymeri" som fanns här i Villis på 80-talet. Det känns som att man var där varje dag mer eller mindre när man hängde efter mamma/mostrarna. Det fradgades i munnen av all skönhet & parfymdoften var så stark att man fick svårt att andas i det trånga utrymmet. När jag tänker på Gun så dyker en bild upp av Ursula, hon i Lilla Sjöjungfrun ni vet? Gun var modell större, hade en platinablond frisyr med hollywoodlockar & mycket, mycket smink - de röda läpparna var konstanta.

Hon var en härlig tant den där Gun, jag undrar vad hon gör idag? Sen kom vi även att tänka på butiken bredvid, "Karins mode". Haha, ja herregud, mode vet jag inte men den extremt överbelamrade butiken hade så mycket saker att man fick tränga sig igenom alla klädställ. Karin var en magrare kvinna med glasögon & brunt hår om jag minns rätt, men hon var långtifrån lika charmerande som Gunsan.

Nog måste väl 80-talets Vilhelminabor minnas detta lika glatt som vi minns det?!

4 kommentarer:

Fie sa...

Ja, det vore ju jättebra! Tänk om det vore så? Då skulle jag nog dö av lycka ;)

kajjan sa...

Haha, ja Ursula är ju en kopia av henne. Tror inte att hon lever idag?! Tycks minnas att mamma sagt det? JObbade inte Vivan också på Gun´s? Tror att det var hon som tog hål i mina öron, man fick gå in i ett annat rum då man skulle göra det. Ja harregu, nu när man tänker på det så känner man nästan doften som var i butiken! =)

Lina sa...

Jag minns också! Lite som ett trauma.. Med alla lukter som liksom penetrerade porerna. Usch.

Retrophilia sa...

Svar: Eller hur! Vilken lyx för dej som har trädgård! Du kan ju göra hur snyggt som helst! Jag har också en flamingo, skulle vilja ha en till! Är dina också framtunga så dom välter? haha. Vet inte hur många gånger jag vaknade mitt i natten av att den välte omkull. Slipade ner foten lite så nu står den stadigare iaf :)