15 april 2011

Kroppen med Jan Bergquist.

När jag ändå håller på att skriva om de gamla klassiska tv-programmen om kroppen så måste jag ju givetvis ta upp Kroppen. Jan Bergquist heter snubben som ledde programmet & det handlade om, ja, olika kroppsliga funktioner. Vad händer med maten vi äter, varför andas vi, hur kan vi tänka?! osv. 
Serien spelades in 1975 & handlade om Kalle (den evigt frågande) & Janne (den som förklarade allt för Kalle) Även det här programmet älskade jag & gör säkert än om jag skulle se det. Det som jag tycker är det allra mysigaste med dessa gamla program är att man får äkta 70-tal serverat på ett silverfat, jag kan sitta dregglandes i soffan över alla fina färger, mönster & kläder. Jag blir som alltid lika glad över snygg design/layout :D.
Här ser vi aldrig barnprogram faktiskt (Juni har däremot börjat se lite på film) så jag vet inte ens när Bolibompa sänds. Därför har jag inget att referera till, men jag undrar om det finns lika fängslande & lärande program idag? Som vanligt är jag skeptisk & föredrar att vårda mina nostalgiska minnen ömt istället samtidigt som jag likt åldringar säger "det var bättre förr!".

3 kommentarer:

Linda sa...

Det VAR bättre förr! Vem kan liksom slå Fem myror...?! Här är det Disney som gäller för jag missar alltid de småbarnsvänliga programmen på Barnkanalen och madame är störtkär i Musse Pigg och Chuggington...

Hanna sa...

Vi har nog rätt, givetvis var det bättre förr. Vi bytte till Viasat idag & jag hoppas att de har bättre barnkanaler än vad vi hade med boxer.

Pingu är ju dock en favorit förstås, men finns det nåt barn/vuxen som inte gillar Pingu liksom? Charmigt & enkelt utan att bli sådär för mycket liksom.

erika sa...

hahah underbar skjorta!!