20 april 2011

Jag får barn gratis - tack & lov.

Idag tänkte jag skriva långt om något som stör mig.

Jag stör mig på många av alla dessa reklamer då vi uppmanas skänka pengar till utsatta barn hit & dit, det är alla möjliga organisationer & alla möjliga länder.

Inget snack om att hjälp behövs, det görs det definitivt. Dock tycker jag att en del känns få fel när man vet hur sanningen ser ut. Vad jag tänker på är de här pengarna som går till barnhem i Rumänien & andra föräldralösa barn runtom i världen (etc), varför bara ge pengar till en mycket minmal & tillfällig lösning istället för att ge dem ett helt liv av kärlek, vård & omsorg?

Har ni fattat vad jag tänker komma till? Well, jag tänker på det här med adoptioner. Jag själv har personligen alltid haft en dröm om att kunna adoptera ett barn någongång, jag minns att jag som liten tom önskade att mina föräldrar skulle adoptera hem ett litet syskon till mig. Jag skulle fortfarande vilja adoptera ett syskon till flickorna som "sista-barn" men jag vet att det aldrig kommer att bli möjligt.

För hur är det med adoptioner idag? Det är en mycket komplicerad process, extremt tidskrävande & mycket, mycket kostsamt - det kan kosta dig upp till 200 000 mer eller mindre. Det är så sjuka bestämmelser överlag; du ska vara gift, du ska ha en stabil ekonomi, du ska vara hetero, du ska ha religiösa värderingar, du skall ha bott i landet du adopterar från en viss period, du får inte ha någon funktionsnedsättning/sjukdom etc. Alla länder har olika bestämmelser, men i överlag så är det väldigt trångsynta regler.

Varför ska det vara så svårt för en singel med normal ekonomi & vanligt liv att få adoptera? Varför är ett homopar sämre föräldrar? Varför kan inte ett sambopar som inte kan få barn efter åratal av försök få adoptera? Kommer sådana här grupper att älska ett barn mindre tror ni? Knappast!

Givetvis skall det göras riktiga utredningar kring familjen/människan som vill adoptera, men varför är kraven i många fall så omöjliga? Hur många av oss "vanliga" familjer passar in på den här mallen? Hur många av oss är gifta, hur många har bra ekonomi, hur många lär våra barn om religion etc...seriöst.

Dessutom är det dyrt att adoptera, inte för att ett barn kan värderas i pengar, men jag tycker det är överpris, det kostar tom pengar att ställa sig i adoptionskö. Sen skall det göras utredningar, resor, rättegångar osv & hela processen är ju så långdragen att det kanske tar 5-6 år innan du får hem ett barn till slut.

Det jag vill komma till är att; HUR kan det vara bättre för barnet att hänga i en gungmatta i ett rumänskt barnhem år efter år ÄN få flytta hem till en medel-Svensson-familj där barnet verkligen är efterlängtat?

Jag donerar inte en krona till sådana här ökända pisshem där de hänger i sina mattor & förnekas all form av närhet & stimulans - på många av de här hemmen så är det nämligen aldrig någonsin någon som rör barnet, de får sitta i sina nerskitna sängar & göra ingenting & de allra flesta blir förmodligen nerpsykade för livet. Tänk dig själv att sitta sådär år efter år, dag ut & dag in.

Vars pengarna tar vägen undrar man ju, förmodligen på pulversoppan de får i sina odiskade plastmuggar. Vi hjälper dem alltså att upprätthålla en sån kass standard istället för att införa rimliga adoptionskrav så att många faktiskt skulle kunna få hem ett barn & hjälpa för livet. Inte hjälpa för att överleva, utan hjälpa för att LEVA.

Jag tror inte att många utsatta barn skulle säga nej till att få komma till en barnlängtande singel som ger denne ett kärleksfullt liv, bättre en älskande förälder än ingen känns det ju som.

Nej, jag blir båda förbannad, upprörd & lessen. De som behöver & vill adoptera är förmodligen nämligen generellt de människor som längtar efter barn allra mest & säkerligen skulle bli bättre föräldrar än vad både du & jag är. Vi som får barn gratis & enkelt ställs det ju aldrig några krav på, vi kan både vara missbrukare, misshandlare & ondsinta - här är det väldigt svårt att hjälpa barn som har det svårt hemma, vad jag tycker om sociala myndigheter ska jag inte ens ta upp.

Vi behöver inte ens gå nån föräldrautbildning för att få skaffa barn, men det är givetvis något som adoptionsföräldrar måste göra.
Suck! Jag blir så trött på denna uråldriga syn & det är av sådana här anledningar jag väljer att inte skänka pengar till utsatta barn. I´m sorry to say, men jag vill inte hjälpa någon för en kort stund, jag skulle vilja hjälpa någon genom hela livet.

4 kommentarer:

sonja sa...

många skaffar nog biologiska barn enbart för att det är så enkelt.

jessica jones sa...

det är verkligen helt sjukt!!

jag har planerat min framtid som så att jag bara ska ha ett biologiskt barn o resten ska vara adopterade/fosterbarn. men kommer jag då inte kunna ha det i framtiden pga att jag är sjuk? jag har en vän som adopterade för 30 år sedan som är sjuk o sjukskriven, har reglerna ändrats sedan dess?

en annan grej som är helt sjuk är att de som tar emot fosterbarn får ju bra betalt för det o många gör det enbart för pengarna. tar redan utsatta o nedtryckta barn o fortsätter att behandla dem illa o trycka ner dem ännu mer. det är också verkligen sjukt!!

Sofia sa...

Ja, detta är verkligt helt käpprätt åt skogen. Jag har också tänkt på samma sak på sistone. Det här med religiösa värderingar var dock en nyhet för mig :)

Magdalena sa...

Jag håller med dig helt och hållet. Det är ett sjukt tankesätt och sjuka regler kring adoptioner.