17 april 2011

Family Living - presenttips!

Just nu ser jag en intervju på TV4, de har en tjej som heter Lotta Sjöberg som gäst. Hon har skrivit & illustrerat ovanstående bok som jag tycker verkar ganska rolig.

Adlibris: "En kärleksfull hyllning till dammråttorna och otillräckligheten  Family living - den ostädade sanningen är en tecknad bok om familjelivet som det faktiskt ser ut. Det är ett uppror mot alla perfekta ideal och omöjliga krav som möter oss i "gör om mig"-programmen, inredningstidningarna och barnuppfostrings-tv.


Tecknaren och författaren Lotta Sjöberg har skapat en antihusmorspraktika som utmanar drömmen om ett fläckfritt föräldraskap och ifrågasätter den allmänna slit-och-släng-hetsen. Alltmer tyder på att det mest hälsosamma och miljövänliga livet är det motsatta. Att vi inte kan köpa oss till harmoni, att vår tid är viktigare att lägga på barnen än på det perfekta hemmet och att vi mår bäst om vi får duga som vi är.


Lotta Sjöbergs bilder är drastiska och fulla av pinsam igenkänning. Råden är radikala och humorn värmande. Det handlar om dåligt samvete, nödlösningar, dubbelmoral och den underskattade konsten att strunta i trender, normer och krav och försöka leva som man själv vill. Allt signerat Lotta Sjöberg, tecknaren som startade den populära facebookgruppen "Family living - the true story".

Det lilla jag såg var igenkänningskomik på hög nivå & jag har just utsett denna till den givna födelsedagspresenten till någon mamma. Snart finns denna kanske i ett paket nära dig?

2 kommentarer:

sonja sa...

hon har ju gjort bebisbekännelser också! en av de bästa böckerna jag l,äste som havandes och bebismor

Hanna sa...

What?! Här har man missat massor tydligen. Måste kolla om den finns på bibblan! Tack för tipset :D