07 april 2011

Att ha sjuka fixidéer.

Ja, vi är väl många som har underliga fixidéer, här är några av mina.

1. Jag har så länge jag kan minnas trott att jag har hudcancer, alternativt kommer att dö i det. Borde egentligen åka & kolla upp detta så jag (förhoppningsvis!) kan andas ut & sluta tänka på det.

2. Varenda gång jag hoppar ur bilen för att dra upp garageporten & köra in så får jag för mig att bilen på något otroligt sätt ska få in en växel & hoppa fram. Detta betyder givetvis att jag skulle klämmas fast/krossas mot garageporten. Sammanhängande oro är givetvis "när kommer det någon & ser detta, kommer jag att hinna dö innan?"

3. Givetvis våndas jag av skräckfilmsklassikern också. Jag hatar att tvätta ansiktet eftersom jag hatar att jag inte ser något bakåt, alla vet ju att det är då som potentiella knivmördare smyger sig på & hugger en i ryggen. Sen hatar jag också momentet när jag är klar med tvättningen & måste titta upp, jag väntar mig alltid att se något spöke eller mördare i spegeln.

4. Sen har jag ju min handledsfobi & bland det värsta jag vet är att ha "nakna" handleder uppåt. Jag tror att nånting ska gå sönder runtomkring mig & att detta okända föremål ska lyckas skära sönder dem & det börjar spruta blod okontrollerat! Jag får fysisk värk i mina handleder bara jag tittar på dem faktiskt, så jag undviker dem så gott det går.

Har ni några sjuka tankar för er?

5 kommentarer:

Tella sa...

Samma med hudcancer. "kul" att ngn annan har samma störda idé som jag (fast MYCKET realistisk..enligt mig själv då :) jag brukar skoja med mina kompisar om min cancer hit och dit..men jag är övertygad om att jag kommer dö i det en vacker dag.

En annan sak som jag inte klarar av är folk som visslar. jag vill bara slå dem. vet inte varför.tycker det låter så fruktansvärt hemskt och störigt. får huvudvärk och blir sjukt irriterad.

en till sak då. jag får typ hjärtklappning om jag ser en snigel eller groda på vägen. ångest nästan. har råkat trampa ihjäl en sådan av varje sort när jag var liten och tyckte det var så fruktansvärt och nu blir jag helt svettig om det är vår/sommar och det har regnat..då KRYLLAR det av sniglar och grodor på marken. Ångest! yes.

Hanna sa...

Haha, ja, vi kanske måste gå till doktorn båda två! :D Jag tror att min oro grundar sig att jag har så jääävulskt mycket leverfläckar & får ett tiotal nya varje sommar. Sen ska man kolla om de förändras?! Haha, alla förändras ju, vissa är ju förmodligen inte nyttiga. Jag måste verkligen ta tag i detta & kolla upp vilka som kan vara farliga, annars blir jag ju knäpp :D

Själv hatar jag även folk som drar tänderna på gaffeln, så fort jag hör det under en måltid kan jag inte äta längre för det enda jag hör är hur det skär i huvudet för varje tugga de tar & jag tokryser!

sonja sa...

jag hade enormt många issues när jag var yngre. Tex var jag tvungen att stänga ALLA dörrar i hela huset för att kunna somna. gick nån familjemedlem på toa (vi var sju) så var det bara att börja om... känna, trycka, dra i alla dörrar.
och madrassen var tvungen att ligga alldeles intill väggen.

och så var jag rädd för att ha någon kroppsdel utanför täcket. och halsen fick aldrig ligga naken. Med mera

Men nu för tiden har jag inte så mycket tror jag. inget jag kan komma på nu i alla fall.

Myh sa...

Det där med att tvätta ansiktet - jag är exakt likadan. Haha, det är jobbigt varje gång :D jag brukar ofta skratta åt mig själv för att det är så löjligt... snacka om att man har blivit skadad av skräckisar.

Jag hatar också när det är kolsvart utomhus och ljust inne... då ser man ju inte om det står nån och glor in :D förstår du va jag menar? Haha, sjukt läskigt.

kajjan sa...

Haha, jag hatar när halsen är bar tex då man somnar i bilen och huvudet åker åt sidan...hurrv!
Samma sak med armväcken då man ska ta blodprov. Bara att sträcka ut armen och visa upp blodådrorna, huvva jag får rysningar!

Är ju skadad sedan man såg "Djurkyrkogården" då lillpojken ligger under sängen och skär hälsenan av gubben. Måste hoppa upp i sängen varje gång jag ska gå å lägga mig. =)

Även jag tycker att det är otäckt att tvätta ansiktet av just de anledningarna du skrev.

Och vi ska inte tala om att gå upp för en trappa (vi som har en sådan som är öppen) måste nästan springa med rädslan att nån ska ta tag i fötterna på mig...huvva!